Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Druhá fáze německé synodální cesty proběhne podle plánu letos v září

Ze světa / / vaticannews / 24. dubna 2020 11:33
Druhá fáze německé synodální cesty proběhne podle plánu letos v září

mons. Georg Bätzing a profesor Thomas Sternberk, předseda Centrálního výboru německých katolíků.
Autor: Wikipedia.org

Frankfurt nad Mohanem - K novým odpovědím na existenciální otázky ve světle šířící se pandemie vybízí v listu adresovaném 230 členům synodálního shromáždění, poradcům a pozorovatelům synodální cesty předseda německého episkopátu Georg Bätzing a profesor Thomas Sternberk, předseda Centrálního výboru německých katolíků. Zároveň potvrzují, že druhé synodální shromáždění proběhne podle plánu od 3. do 5. září 2020 ve Frankfurtu nad Mohanem.

“Současná doba vyžaduje mnoho od mnohých, pobízí nás, bychom pohlíželi k důležitým věcem a rozlišovali podstatné od nepodstatného: k prožívání solidarity a jejímu prožívání s druhými, které možná sotva známe, k soudržnosti a lásce v rodině, integraci světového společenství, víře v Boha, jenž kráčí s námi,” stojí v listu, kde se dále konstatuje, že věřící lidé a církev je vybízena “nejen dát nové odpovědi na existenciální otázky ve světle evangelia, ale také stanovit nové priority”.

Signatáři listu spolu s potvrzením zářiového termínu příštího zasedání vybízejí k reflexi nad vývojem církevního života v posledních týdnech v kontextu témat synodální cesty a k vytěžení podnětů pro její další práci. “Koronavirová krize přidává novou dimenzi k našim tématům, které si zachovávají veškerou svou platnost,” konstatují představitelé německé synodální cesty.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
50%
 
Spíše ano
27%
 
Ne
20%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 40)