Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Od 15. června jsou zrušeny v kostelích dvoumetrové rozestupy. Na pouť může až 2500 lidí

Domácí zpravodajství / kir / cirkev.cz, red. / 16. června 2020 11:10
Od 15. června jsou zrušeny v kostelích dvoumetrové rozestupy. Na pouť může až 2500 lidí

Ilustrační foto - Poutní kostel sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře ve Žďáře nad Sázavou
Autor: Wikipedia.org / Anna Prokopová / Creative Commons

Česká republika - Na základě mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví ČR z 12. 6. není nutné od 15. června udržovat při bohoslužbách dvoumetrové rozestupy. I nadále však účastníci musí zachovávat hygienická pravidla.

Bohoslužby se ve stejný čas může účastnit nejvýše 500 osob a její účastníci u vstupu do bohoslužebného prostoru mají od správce farnosti k dispozici dezinfekci na ruce. Na obličeji musí mít nasazenou ochrannou roušku či respirátor, který brání šíření kapének (vyjma okamžiku přijetí eucharistie / vysluhování večeře Páně). Předsedající liturgie a další učastníci, kteří se tzv. "živí" hlasem by však podle jiného nařízení mít roušku nemuseli, minimálně například během čtení z Písma nebo při přednesu kázání.

Celý text mimořádného opatření MZ ČR včetně pravidel ke slavení bohoslužeb k dispozici zde. (bod II. e)

V případě hromadných akcí (např. poutí) konaných ve stavebně členěných areálech, je povolena účast ve stejný čas max. 500 osob v každém stavebně odděleným sektoru areálu s tím, že je celý areál rozdělen do nejvýše pěti stavebně oddělených sektorů, z nichž každý má svůj vstup z venkovních prostor a účastníci nemohou jinak přecházet mezi sektory. Jedná se tedy o max. 2500 osob.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 85)