Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Halíkova kniha se stala v Americe náboženskou knihou roku

Ze světa / kir / cka / 18. června 2020 15:32
Halíkova kniha se stala v Americe náboženskou knihou roku

Detail obálky knihy Tomáše Halíka
Autor: www.kosmas.cz

New York -

Autobiografie Tomáše Halíka From Underground Church to Freedom (Z podzemní církve do svobody, Notre Dame University Press, česky: To že byl život? NLN 2018) získala v USA zlatou medaili za nejlepší knihu roku v oblasti náboženství, kterou uděluje časopis Foreword. Kniha vyšla již česky, polsky, německy, portugalsky a holandsky. Předmluvu k polskému vydání napsal polský primas arcibiskup Stanislaw Polak.  V roce 2016 získal Tomáš Halík v USA zlatou medaili za nejlepší knihu roku v oblasti filozofie za knihu I Want You To Be (NDUP 2016, česky Chci, abys byl, NLN).

Na podzim tohoto roku vydá Tomáš Halík v Nakladatelství Lidové noviny knihu kázání z doby koronaviru Čas prázdných kostelů; kniha vyjde rovněž polsky, německy a portugalsky.  Tomáš Halík přispěl rovněž do knihy osmi teologů Křesťanství v době korona-krize, která z iniciativy kardinála Kaspera vyjde na podzim v řadě světových jazyků s předmluvou papeže Františka.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 75)