Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Evangelíci zrušili kvůli sílící epidemii sjezd (nejen) evangelické mládeže. Omezí i synod

Domácí zpravodajství / kir / e-cirkev.cz, red / 12. září 2020 1:18
Evangelíci zrušili kvůli sílící epidemii sjezd (nejen) evangelické mládeže. Omezí i synod

Sjezd (nejen) evangelické mládeže byl poprvé ve své porevoluční historii zrušen
Autor: www.e-cirkev.cz

Vsetín - Vzhledem k aktuálním opatřením v souvislosti s šířením nákazy COVID-19 se synodní rada Českobratrské církve evangelické ve spolupráci s Celocírkevním odborem mládeže rozhodla zrušit letošní sjezd mládeže, který se měl konat v termínu 25.-28. září  na Vsetíně.

"Učinili jsme toto rozhodnutí s velkou lítostí na základě aktuálních mimořádných opatření souvisejících s rostoucím nebezpečím onemocnění COVID-19", uvádí pořadatelé na serveru e-cirkev.cz. Evangelíci nechtějí vystavit ty, kdo se sjezdu účastní, zvýšenému riziku onemocnění a s tím souvisejícím komplikacím pro ně i jejich okolí. Nadto dříve domluvené ubytování ve vsetínských školách nyní není možné.

Přihlášeným účastníkům budou vráceny platby.

"Těšíme se na další setkávání a s odkazem na téma sjezdu „Konec? Začátek!“ věříme, že to, co v tuto chvíli vypadá jako konec, je předzvěstí začátku něčeho ještě lepšího.", uvádí pořadatelé.

Sjezdu (nejen) evangelické mládeže se pravidelně účastní několik set mladých věřících z celé republiky. Setkání připravuje Českobratrská církev evangelická od roku 1990, kdy po éře socialismu navázala na tradici prvorepublikových setkání. Pokaždé se koná na jiném místě republiky. Obsahem akce jsou dílny, přednášky, diskuse, hudba, divadlo, film, duchovní programy a mnohé jiné. Probírána jsou aktuální témata týkající se života mladých lidí a jejich problémů. 

Církev omezuje i jednání synodu

Vzhledem ke zhoršující se epidemiologické situaci rozhodla synodní rada společně s předsednictvem 35. synodu, že omezí i zasedání synodu ČCE. To bude jednodenní a svolává je na pátek 18. září. Zasedání začne v 9.30 hod., konec se předpokládá do 20.00 hod. Místem konání zůstává Komunitní centrum Matky Terezy v Praze. Účast veřejnosti se za stávající situace nepředpokládá.

 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
50%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
24%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 54)