Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Bohoslužby mají být od pondělí jen pro stovku lidí a beze zpěvu

Domácí zpravodajství / kir / ČTK / 30. září 2020 18:15
Bohoslužby mají být od pondělí jen pro stovku lidí a beze zpěvu

Ilustrační foto: bohoslužby v novém kostele v Brně-Lesné
Autor: https://www.facebook.com/farnost.brno.lesna

Česká republika - Počet lidí na církevních shromážděních vláda omezí na dobu dvou týdnů maximálně na sto s dodržením patřičných rozestupů. Při církevních obřadech nemají zaznívat zpěvy. Po mimořádném zasedání vlády o tom novináře informoval ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO). Omezení podle něj nebude trvat po celou dobu dnes vyhlášeného měsíčního nouzového stavu. Po dvou týdnech vláda zváží jejich změnu.

Zatím se tedy opatření nedotknou Památky zesnulých 2. listopadu, kdy se křesťané modlí za zemřelé.

Vláda dnes rozhodla, že od pondělí, kdy vstoupí v platnost nouzový stav, mají být omezena také představení s převahou zpěvu, tedy muzikály a opery. Zpívat by neměli ani žáci ve školách při hudební výchově. Omezení zpěvu jde podle ministra napříč obory. Zpěv je podle Prymuly v souvislosti se šířením koronaviru velmi rizikovou oblastí, což dokazují i v Česku případy onemocnění ve sborech.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 83)