Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Sváteční modlitba za domov se odehraje v rodinném hávu

Domácí zpravodajství / kir / ERC, red. / 27. října 2020 21:15
Sváteční modlitba za domov se odehraje v rodinném hávu

Logo Modlitby za domov
Autor: ekumenickarada.cz

Česká republika - Jako každý rok, připomene si i letos Ekumenická rada církví 28. říjen, den vzniku samostatného Československa, tradiční Modlitbou za domov. Vzhledem ke stávajícím preventivním opatřením proti koronavirové pandemii bude ale tento pořad, přenášený také Českou televizí, mít jiný formát, než jsou věřící zvyklí.

Tradiční ekumenické bohoslužby s koncertem, které se účastnili zástupci jednotlivých církví, hosté v diskusi a široká veřejnost, byli letos zrušeny, stejně tak divadlo a další doprovodný program. Hudební vstupy Václava Neckáře budou v Husově sboru v Praze ve Vršovicích předtočené dopoledne před konáním bohoslužby. Bohoslužbou samotnou provede místní farář David Frýdl.

"Abychom naplnili aktuálně platná nařízení, ale také abychom podtrhli důležitý rodinný aspekt Modlitby za domov, budou Davidu Frýdlovi při bohoslužbě asistovat výhradně členové jeho vlastní rodiny a domácnosti. To vše v přímém přenosu České televize od 15.00 na ČT 2", uvádí za organizátory generální sekretář ERC Petr Jan Vinš.

"Věříme, že vás Modlitba za domov naplní optimismem v tomto nelehkém čase a že se spolu s námi spojíte v modlitbě i v zamyšlení nad Komenského slovy, která dala letošnímu ročníku jeho motto: Komukoli můžeš prospět, prospívej rád," dodává Vinš.

Volba Komenského slov není zřejmě náhodná. 15 listopadu uplyne 350 let od umrtí Jana Amose Komenského, posledního biskupa Jednoty bratské. Toto výročí bude kvuli současné pandemii připomenuto také jen velmi skromně.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 90)