Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Tomáš Halík má covid-19, jeho zdravotní stav se už zlepšuje

Domácí zpravodajství / vlu / Vlastní zpráva / 6. listopadu 2020 20:33
Tomáš Halík má covid-19, jeho zdravotní stav se už zlepšuje

Kněz a teolog Tomáš Halík
Autor: Akademická farnost Praha – Salvátor

Praha - Římskokatolický kněz a teolog Tomáš Halík se před několika týdny nakazil koronavirem. Když se jeho stav prudce zhoršil, napsal dopis svým farníkům, kde vysvětlil, proč teď nemůže vykonávat obvyklé aktivity. V současné době už je známý český duchovní v lepší kondici.

„Zdravotní stav prof. Tomáš Halíka se po prodělaném onemocnění koronavirem zlepšuje a je mimo nebezpečí. Děkuje za veškerou podporu a modlitby,“ popsal magazínu Christnet.eu současnou situaci Martin Staněk, jeho spolupracovník z akademické farnosti při kostele Nejsvětějšího Salvátora v Praze.

„Když jsem se před 3 týdny při domácí mši v jedné rodině nakazil kovidem, předpokládal jsem, že nemoc bude mít tak lehký průběh, že nebudu muset nikoho znepokojovat. Uzavřel jsem se domácí karantény, úřad přenesl do postele, napsal několik důležitých článků a vyřídil spoustu věcí,“ vysvětloval v dopise z 1. listopadu Halík a dodal: „Bohužel minulý týden se můj stav prudce zhoršil. Nejsem v ohrožení života, ale jedním z projevů nemoci je to, že nejsem schopen ani na minutu vypnout mozek a usnout, dlouhé bezesné noci jsou velmi nepříjemné.“

Jeho hlavní prosba byla, aby mu farnící umožnili s nemocí bojovat v klidu: „Dopřejte mi naprostý klid, upusťte od jakýchkoliv e-mailů, SMS a telefonátů, od přání uzdravení, zdravotních rad a nabídek pomoci! O mé perfektní zásobování jídlem a léky je zcela postaráno, pokud bych ještě něco potřeboval, sám bych si řekl. Potřebuji nyní jen naprostý klid.“

„Žijeme ve zlomové době! Myslím s láskou na vás všechny, celou mou duchovní rodinu a posílám požehnání,“ napsal Tomáš Halík na závěr svého dopisu.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 83)