Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Ekumenická slavnost podpoří sbírku pro ohrožené děti na Ukrajině

Domácí zpravodajství / kir / www.diakonie.cz / 21. listopadu 2020 19:37
Ekumenická slavnost podpoří sbírku pro ohrožené děti na Ukrajině

Logo evangelické Diakonie
Autor: www.e-cirkev.cz

Praha, Kyjev - Středisko humanitární a rozvojové spolupráce Diakonie Českobratrské církve evangelické pořádá předvánoční sbírku na pomoc opuštěným dětem a dětem v tíživé sociální situaci na Ukrajině. Na podporu ukrajinských dětí se 25. listopadu v 17 hodin uskuteční ekumenická slavnost, kterou bude středisko přenášet on-line prostřednictvím FB stránky.

Ekumenickou slavnost povedou Martina Viktorie Kopecká z Církve československé husitské, Jana Křížová z Evangelické církve metodistické, Petr Vacík z Římskokatolické církve a Zdeněk Šorm z Českobratrské církve evangelické. 

O hudební doprovod slavnosti se postará Beata Hlavenková.

Podle odhadů Dětského fondu OSN žije na Ukrajině až 100 tisíc dětí bez domova. Systém státních sirotčinců není schopen tento problém účinně uchopit. Do řešení problému se tak musí zapojit řada místních i mezinárodních nevládních organizací. Mezi nejdůležitější z nich patří Otcův dům, se kterým Diakonie ČCE, Středisko humanitární a rozvojové spolupráce, již pátým rokem spolupracuje a kam také poputuje výtěžek z letošní sbírky.

Přispět do sbírky můžete prostřednictvím formuláře Diakonie 


Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 82)