Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Olomoucký arcibiskup Graubner je s koronavirem v nemocnici

Domácí zpravodajství / kir / ČTK / 1. prosince 2020 0:52
Olomoucký arcibiskup Graubner je s koronavirem v nemocnici

Olomoucký arcibiskup Jan Graubner
Autor: Vít Luštinec / Christnet.eu

Olomouc - Olomoucký arcibiskup Jan Graubner pozitivně testovaný na covid-19 byl kvůli zhoršenému zdravotního stavu hospitalizován. Je ve Fakultní nemocnici v Olomouci. Převezen tam byl o víkendu. Pozitivní výsledek koronavirového testu se potvrdil také u pomocného biskupa a generálního vikáře Josefa Nuzíka, který zůstává v domácí karanténě.

Dvaasedmdesátiletý arcibiskup olomoucký a metropolita moravský podstoupil test na covid-19 ve středu minulý týden, neboť se nemoc krátce předtím vyskytla v okruhu jeho blízkých spolupracovníků. Arcibiskup byl po pozitivním výsledku nejprve v domácím ošetřování. "Poté se jeho stav trochu zhoršil, o víkendu byl proto převezen do nemocnice. Bylo potřeba, aby byl pod dohledem," řekl ČTK mluvčí Gračka.

Stejně jako arcibiskup se s nemocí covid-19 aktuálně potýká také pomocný biskup a generální vikář Josef Nuzík, který patří do nejbližšího arcibiskupova okruhu. Čtyřiapadesátiletý Josef Nuzík byl společně s Antonínem Baslerem vysvěcen na pomocného biskupa olomoucké arcidiecéze v říjnu před třemi lety poté, co je do těchto funkcí jmenoval papež František. Pomocní biskupové v olomoucké arcidiecézi mají za úkol pomáhat arcibiskupovi při veškerém řízení arcidiecéze a zastupovat ho. "Prosíme věřící, aby na jejich zdraví pamatovali v modlitbách. Oba dva také všem, kdo se za ně modlí a o jejich zdravotní stav projevují zájem, vyjadřují upřímný dík a zůstávají ve spojení v modlitbě," doplnil Gračka na stránkách olomouckého arcibiskupství www.ado.cz

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 82)