Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Petříček by chtěl výjimku pro půlnoční mše na Štědrý den

Domácí zpravodajství / vlu / ČTK / 15. prosince 2020 22:58
Petříček by chtěl výjimku pro půlnoční mše na Štědrý den

Ministra zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD)
Autor: Ministerstvo zahraničních věcí

Praha - Ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD) by chtěl výjimku z opatření proti koronaviru pro půlnoční bohoslužby na Štědrý den. Na twitteru dnes uvedl, že o zvážení výjimky požádal premiéra Andreje Babiše (ANO) a ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO). Opatření proti epidemii, která začnou platit od pátku spolu s přesunem Česka do přísnějšího čtvrtého stupně protiepidemického systému PES, účast na půlnočních bohoslužbách znemožňují.

Kostely se mohou od pátku naplnit na 20 procent kapacity kostela, pokud účastníci bohoslužeb sedí. Platit zároveň začne zákaz volného pohybu lidí mezi 23:00 a 05:00. Podle Petříčka to prakticky znamená zákaz tradičních půlnočních mší na Štědrý večer. „Požádal jsem pana premiéra Babiše a ministra Blatného o zvážení výjimky pro tuto důležitou tradici,“ napsal ministr na twitteru.

Třeba plzeňské biskupství dnes oznámilo, že v reakci na vládní protiepidemická opatření zrušilo všechny bohoslužby mezi 19:00 na Štědrý den a 07:00 na Boží hod vánoční. Biskupství uvedlo, že biskup Tomáš Holub tím chce předejít konfliktům zájemců o účast na hojně navštěvovaných bohoslužbách.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 73)