Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Vatikán zrušil křest dětí v Sixtinské kapli

Ze světa / kir / ČTK / 5. ledna 2021 18:44
Vatikán zrušil křest dětí v Sixtinské kapli

ilustrační foto
Autor: Clovekavira.cz / Radek Hanskut

Vatikán - Vatikán se rozhodl zrušit křest dětí v Sixtinské kapli, který měl v neděli sloužit papež František. Obřad byl zrušen z preventivních hygienických důvodů. Zrušení křtu bylo oznámeno poté, co se Itálie rozhodla zavést na víkend přísnější stupeň protiepidemických opatření, píše agentura Reuters. Papež by měl odsloužit ve středu liturgii k svátku Tří králů.

Lednový křest dětí v Sixtinské kapli byl zrušen poprvé od zavedení tohoto obřadu papežem Janem Pavlem I. k svátku křtu Ježíše Krista, který se slaví 10. ledna. Papež František se v roce 2013 rozhodl pozměnit podobu obřadu, když matkám povolil v Sixtinské kapli kojit.

Obřadu se obvykle účastní desítky dětí, rodičů, prarodičů a dalších příbuzných. Vatikán se v posledních týdnech snaží omezit větší shromáždění osob, byť se na něj přímo nestahují restrikce zavedené v Itálii. Papež z tohoto důvodu přednesl své vánoční kázání Městu a světu uvnitř Apoštolského paláce a nikoliv z balkónu na Svatopetrském náměstí, kde se tak letos neshromáždily obvyklé houfy věřících.

Kvůli bolestem zad a nohy nebyl papež František přítomen na silvestrovské a novoroční bohoslužbě. V neděli ale z Apoštolského paláce přednesl kázání a zúčastnit se má i středeční tříkrálové bohoslužby.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
55%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 91)