Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež vyzval k očkování a sám chce jít příkladem. Vídeňský arcibiskup to již podstoupil

Ze světa / kir / ČTK, Getsemany.cz / 10. ledna 2021 16:24
Papež vyzval k očkování a sám chce jít příkladem. Vídeňský arcibiskup to již podstoupil

Vatikán, Vídeň - Papež František vyzval věřící, aby se nechali očkovat proti koronaviru. Uvedl, že ve Vatikánu se s ním začne příští týden a že na seznamu zaregistrovaných čekatelů je i on sám. Rozhovor s hlavou katolické církve, z jehož přepisu citovala agentura DPA, má televize Tg5 odvysílat dnes večer. Očkování pak podle časopisu Getsemany podstoupil již videňský arcibiskup kardinál Christoph Schönborn.

"Nerozumím, proč někteří říkají: ne, vakcína je nebezpečná," řekl papež. "Existuje tu sebevražedné odmítání, které nedokážu vysvětlit, člověk se ale musí nechat očkovat," zdůraznil. František vzpomněl na své dětství, kdy se šířila obrna, po které spousta dětí ochrnula. Lidé doufali ve vakcínu, bylo tehdy tolik zoufalých matek, vyprávěl papež.

Papež vyzval k očkování a sám chce jít příkladem. Vídeňský arcibiskup to již podstoupil

Kardinál Christoph Schönborn
Autor: Flickr.com / M. Mazur

Očkování proti koronaviru již prodělal vídeňský arcibiskup kardinál Christoph Schönborn. Vzhledem k prodělaným nemocem a svému věku vyjádřil vděčnost za tuto možnost, která je podle něj příslibem zlepšení situace. Kardinál Schönborn se narodil na zámku Skalka na okraji obce Vlastislav u Lovosic v roce 1945 a 22. ledna oslaví 76. narozeniny. V polovině roku 2019 mu byla operována rakovina prostaty, koncem roku 2019 prodělal těžký zápal plic. Na jaře 2020 podal rezignaci s ohledem na dosažení kanonického věku 75 let. Papež František jej prozatím ponechal v úřadu vídeňského arcibiskupa, který zastává od roku 1995. V červnu 2020 skončil po 22 letech ve funkci předsedy Rakouské biskupské konference.

 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
24%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 50)