Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Federace židovských obcí je znepokojena výběrem Pavla Černockého jako kandidáta do Rady ČT

Domácí zpravodajství / kir / Vlastní zpráva / 24. března 2021 20:27
Federace židovských obcí je znepokojena výběrem Pavla Černockého jako kandidáta do Rady ČT

Synagoga v Děčíně - ilustrační foto
Autor: Christnet.cz / Jan Kirschner

Praha - Federace židovských obcí (FŽO) v České republice je znepokojena, že do užšího výběru osob, ze kterých bude Poslanecká sněmovna volit nové členy Rady České televize, postoupil i Pavel Černocký. Tento kandidát v rozhovoru pro Parlamentní listy z 3. března 2020 uvedl: „Bojím se vlády ´židoliberálů´, nikým nevolených, ale disponujících obrovským kapitálem.“

Podle FŽO je to výrok, který naplňuje znaky definice antisemitismu, přijaté Poslaneckou sněmovnou, a jen dokresluje obecnější názorové ukotvení Pavla Černockého, jak je prezentuje v různých médiích. Federace  považuje Pavla Černockého za zcela nevhodného kandidáta pro volbu člena Rady České televize.

Federace židovských obcí společně s Ekumenickou radou církví nominovala do Rady České televize Michala Klímu, předsedu správní rady Nadačního fondu obětem holocaustu a místopředsedu správní rady Nadačního fondu nezávislé žurnalistiky. Klíma ve výběru do finále volby neuspěl.

Volební výbor Poslanecké sněmovny předvybral 12 kandidátů do Rady České televize minulý týden. Z vybraných uchazečů Poslanecká sněmovna zvolí čtyři nové členy rady na dubnovém zasedání.

Podle serveru Aktualně.cz do finále volby Rady ČT postoupili hlavně kritici současného fungování televize. Na některé kontroverzní názory Pavla Černockého upozornil i server Manipulatoři.cz.

Současná Rada ČT pak dnes odhlasovala výroční zprávu za loňský rok, podle které ČT ve zpravodajství nedává hnutí SPD Tomia Okamury adekvátní prostor.


Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 82)