Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Zemřeli faráři evangelické církve–Samuel Hejzlar, emeritní člen synodní rady Trusina a kurátor Černý

Domácí zpravodajství / kir / e-cirkev.cz, red. / 2. dubna 2021 23:31
Zemřeli faráři evangelické církve–Samuel Hejzlar, emeritní člen synodní rady Trusina a kurátor Černý

evangelický farář Jan Trusina (1934-2021)
Autor: www.e-cirkev.cz

Třebíč, Dobříš -

Jan Trusina (1934 - 2021)

Ve čtvrtek 1. dubna zemřel Jan Trusina, farář v Zábřehu a Třebíči, někdejší senior horáckého seniorátu a v letech 1988–1997 člen Synodní rady Českobratrské církve evangelické (ČCE), ve které působil jako náměstek synodního seniora.

Rozloučení se bude konat v sobotu 10. dubna od 14.30 hodin v evangelickém kostele v Třebíči a povede jej senior Horáckého seniorátu ČCE Jan Keřkovský. Obřad proběhne kvůli mimořádným opatřením jen v nejužším kruhu (pouze pro zvané), ale bude přenášen online na YouTube Horácké bohoslužby ČCE

Jan Trusina spoluorganizoval „setkávání generací“ přes hranice církve. V mladém věku byl spolu se svým o rok starším bratrem Karlem velmi aktivní jako organizátor setkávání mládeže a lesních brigád v pohraničí republiky. Oba vystudovali teologii na Komenského evangelické bohoslovecké fakultě v Praze. Jeho bratr Karel, který zemřel již v roce 1978, působil i jako oblíbený farář pro mládež a tajemník synodní rady.

Zemřeli faráři evangelické církve–Samuel Hejzlar, emeritní člen synodní rady Trusina a kurátor Černý

evangelický farář Samuel Hejzlar ml. (1966-2021)
Autor: www.e-cirkev.cz

 

Samuel Hezlar (1966 - 2021)

V předvelikonočním týdnu v neděli 28. března zemřel po těžké nemoci i další evangelický farář Samuel Hejzlar ml., který působil přes dvacet let ve sboru ČCE na Dobříši. Bohoslužebné rozloučení s bratrem Hejzlarem se bude konat v neděli 4. dubna od 15.00 hodin a bude také přenášeno online na YouTube E-církev.cz

Zemřeli faráři evangelické církve–Samuel Hejzlar, emeritní člen synodní rady Trusina a kurátor Černý

Petr Černý (1948–2021) - někdejší kurátor sboru v Praze 1 – Novém Městě
Autor: www.e-cirkev.cz

 

Petr Černý (1948–2021)

V pondělí 29. března zemřel další člen evangelické Petr Černý, dlouholetý správce Evangelického rekreačního střediska v Chotěboři a někdejší kurátor sboru v Praze 1 – Novém Městě (u Klimenta). Podle farářky Alžběty Hanychové Čejkové podlehl koronavirovému onemocnění. Rozloučení v úzkém rodinném kruhu se uskuteční v sobotu 10. dubna v 11.00 hod. Přenos bohoslužeb proběhne také online – odkaz bude k dispozici na webu Farního sboru ČCE v Praze 1 – Novém Městě.

Českobratrskou církev evangelickou rovným dílem spravují duchovní spolu s ostatními věřícími. Například synodní radu tvoří tři faráři a tři laici (v současnosti i jedna žena). Kurátoři jsou pak spolu s faráři statutárními zástupci jednotlivých sborů.

 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 79)