Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež sloužil bohoslužbu s vězni a uprchlíky

Ze světa / kir / ČTK, red. / 12. dubna 2021 11:22
Papež sloužil bohoslužbu s vězni a uprchlíky

papež František
Autor: Wikipedia.org / Benhur Arcayan

Řím - Papež František v neděli opustil Vatikán, aby v římském chrámu sloužil na svátek božího milosrdenství liturgii ve společnosti vězňů a uprchlíků. Bohoslužby v kostele Santo Spirito in Sassia, ležícím pár kroků od Vatikánu, se zúčastnilo jen asi 80 lidí kvůli omezením přijatým proti šíření nákazy koronavirem. Byli mezi nimi trestanci ze dvou římských věznic a detenčního střediska pro mládež, uprchlíci ze Sýrie, Nigérie a Egypta a ošetřovatelky z blízké nemocnice, včetně jeptišek, uvedla agentura AFP.

Agentura připomněla, že ve stejném chrámu loni sloužil papež bohoslužbu o svátku, zavedeném v roce 2000 papežem Janem Pavlem II, vůbec bez věřících.

František v kázání zdůraznil, že věřící nesmí být lhostejní vůči lidem ve svém okolí. "Sestro, bratře, chceš důkaz, že se Bůh dotýká tvého života? Kontroluje, zda se skláníš ke zraněním druhých," řekl papež. "Nezůstávejme lhostejní. Neprožívejme víru polovičatě jako ti, co berou, ale nedávají, dar přijímají, ale neobdarovávají. Pocítili jsme milosrdenství, a tak buďme milosrdní," řekl čtyřiaosmdesátiletý papež, který byl očkován proti covidu-19 před cestou do Iráku na počátku března.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 79)