Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

V Brazílii staví další obří sochu Ježíše Krista. Bude větší než socha v Riu

Ze světa / kir / ČTK / 15. dubna 2021 14:47
V Brazílii staví další obří sochu Ježíše Krista. Bude větší než socha v Riu

Stavba sochy Krista v Brazílii
Autor: www.gettyimages.com

Brasília - Obyvatelé města Encantado na jihu Brazílie se pustili do stavby obří sochy Ježíše Krista, která má svými rozměry předstihnout obdobné dílo v Riu de Janeiro. Nová socha má na výšku měřit 43 metrů a bude tak třetím největším dílem tohoto druhu na světě, uvedl v neděli server BBC Mundo. Socha poslouží také jako rozhledna, v jejích útrobách bude nainstalován výtah.

Známá socha Ježíše Krista Spasitele v Riu de Janeiro měří i s podstavcem 38 metrů. Vyšší jsou v současnosti dvě Kristovy sochy v Polsku a Indonézii, které měří přes 52 metrů. Ještě větších rozměrů dosahují zobrazení Buddhy a bohů v Asii.

Výstavba sochy ve městě Encantado začala v roce 2019. S nápadem přišel tamní politik Adroaldo Conzatti, který ale v březnu zemřel po nákaze koronavirem. Náklady na výstavbu vyšly tamní sdružení přátel Ježíše Krista zatím na 350.000 dolarů (zhruba 7,7 milionu korun). Stavba je financována příspěvky firem a věřících a hrubá stavba by měla být dokončená do konce letošního roku. Vedle základů je nyní na struktuře osazena hlava a ruce, jejichž rozpětí činí 36 metrů.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
26%
 
Ne
19%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 42)