Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papežská univerzita pořádá soutěž esejí o náboženství a kultuře ve střední a východní Evropě

Ze světa / vlu / Vlastní zpráva / 1. května 2021 11:32
Papežská univerzita pořádá soutěž esejí o náboženství a kultuře ve střední a východní Evropě

Papežská univerzita sv. Tomáše Akvinského v Římě
Autor: angelicum.it

Řím - Papežská univerzita sv. Tomáše Akvinského (Řím) ve spolupráci s Karlovou Univerzitou, Teologickou kolejí Sapientia (Budapešť) a Univerzitou kardinála Stefana Wyszyńského (Varšava) pořádají soutěž esejí pro země střední a východní Evropy s názvem „Neznámé hlasy ze Středozemě“. Tématem je náboženství v regionu střední a východní Evropy. 

Soutěže se mohou zúčastnit autoři, kteří jsou ochotni se věnovat jakémukoliv náboženskému tématu nebo formě náboženského myšlení, postoje či iniciativy v současném kulturním životě postkomunistických zemí v regionu střední a východní Evropy. 

Autoři mohou pojednat o náboženství a jeho přítomnosti ve filmech, literatuře, výtvarném umění, hudbě, divadle, rozhlase, televizi, tisku, webu nebo jiném novém médiu.

Práce musí být v anglickém jazyce a zaslány organizátorům prostřednictvím webové stránky soutěže do 18. července 2021. Soutěžní eseje budou hodnoceny nezávislou, odbornou komisí složenou ze zástupců pořádajících institucí. Vítězné práce na prvních 3 místech obdrží peněžité ceny až v hodnotě 2500 eur a spolu s dalšími vybranými texty budou publikovány v nakladatelství Angelicum University Press.

Více informací je možné získat na https://www.strangevoices.org.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 90)