Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež František se poprvé po operaci objevil na veřejnosti. Ocenil dostupnost zdravotní péče

Ze světa / kir / ČTK, red. / 11. července 2021 21:13
Papež František se poprvé po operaci objevil na veřejnosti. Ocenil dostupnost zdravotní péče

Papež František
Autor: Catholic News Agency / Catholic News Agency

Řím - Papež František se dnes poprvé od plánovaného operačního zákroku objevil na veřejnosti. Podle přítomných se zdál v celkově dobré kondici, když vyšel na balkon římské kliniky Gemelli a přednesl pravidelnou nedělní modlitbu, které naslouchaly stovky lidí. Čtyřiaosmdesátiletému papeži lékaři minulou neděli odebrali část tlustého střeva.

Celé papežovo vystoupení trvalo asi deset minut, během nichž četl z připravených poznámek, k nimž přidal i několik improvizovaných komentářů. Podle zpravodaje agentury Reuters se zdálo, že mu místy mírně dochází dech, zatímco agentura AP uvádí, že pontifex měl slabý hlas. František přišel o část plic už v mladém věku, kdy ještě působil ve své rodné Argentině.

Stovky přihlížejících křičely "Ať žije papež!", přičemž Františkovu vystoupení přihlíželi z dalších balkonů kliniky někteří lékaři a pacienti. Po papežově boku se objevilo několik dětí, které se v nemocnici rovněž zotavují.

"Ze srdce vám děkuji," prohlásil papež, který svou hospitalizaci označil za příležitost porozumět tomu, "jak je důležitá dobrá zdravotní péče, která je dostupná pro všechny, jako je to v Itálii i dalších zemích". "O tuto drahocennou věc nesmíme přijít," poznamenal papež a ocenil práci všech přítomných lékařů, sester a dalších zaměstnanců nemocnice.

František byl hospitalizován poprvé od roku 2013, kdy byl zvolen římským biskupem a představitelem katolické církve. 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 78)