Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež po operaci obnovil audience, přeje si navštívit Libanon

Ze světa / vlu / ČTK / 4. srpna 2021 14:15
Papež po operaci obnovil audience, přeje si navštívit Libanon

Papež František
Autor: Wikipedia.org / Casa Rosada / Creative Commons

Vatikán - Papež František dnes obnovil středeční generální audience, přerušené kvůli červencové operaci. Během setkání s věřícími povzbudil obyvatele Libanonu, kteří si dnes připomínají první výročí ničivého výbuchu v bejrútském přístavu, uvedly zahraniční agentury. Řekl také, že si velmi přeje navštívit tuto zemi.

Papež uvedl, že kvůli hospodářské a politické krizi v zemi mnoho Libanonců ztratilo chuť žít. Hlava katolické církve doufá, že konference mezinárodních donátorů, kterou svolala Francie, skončí úspěšně. Francie by na ní chtěla vybrat přes 350 milionů dolarů. Libanonu popřál, aby se stal symbolem bratrství a míru na Blízkém východě.

„Drazí Libanonci, velmi si přeji vás navštívit,“ řekl papež. Vatikán se věnuje situaci v Libanonu dlouhodobě. V červenci například hostil setkání a modlitbu lídrů křesťanských církví, jež v zemi působí.

Papež na generální audienci vystoupil poprvé od červencové operace, při které mu lékaři odebrali část tlustého střeva. V nemocnici zůstal deset dnů do 14. července. Podle agentury AP se dnes papež pohyboval bez cizí pomoci a audience se zúčastnily stovky věřících.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 46)