Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

V kostele v Neratově začal fungovat dárcovský terminál České spořitelny

Domácí zpravodajství / kir / ČTK, red. / 9. srpna 2021 23:17
V kostele v Neratově začal fungovat dárcovský terminál České spořitelny

Ilustrační foto: kostel v Neratově v Orlických horách
Autor: www.propamatky.info

Neratov (Rychnovsko) - Česká spořitelna tento týden spustila v poutním kostele Nanebevzetí Panny Marie v Neratově na Rychnovsku v Orlických horách první samoobslužný platební terminál pro veřejný a neziskový sektor v ČR. Takzvaný donátorský totem funguje jako přenosný platební terminál pro bezhotovostní transakce, sdělili ČTK zástupci České spořitelny. Osada Neratov je známá obnoveným barokním poutním kostelem s charakteristickou prosklenou střechou. V posledních letech se stal oblíbeným cílem turistů a poutníků z celé republiky.

"Mám radost, že totem jako první můžeme poskytnout našemu dlouholetému klientovi, kterým je Sdružení Neratov. Jeho návštěvníci budou moci darovat peníze bezkontaktní formou během srpna a září," uvedl Otto Mach z České spořitelny.

Sdružení Neratov pomáhá zdravotně postiženým včetně lidí s lehkým a středně těžkým mentálním postižením. Sdružení se od počátku 90. let snaží stejnojmennou vysídlenou osadu oživit.

"Jsme první velkou bankou na trhu, která dokáže klientům z veřejného a neziskového sektoru připravit na míru samoobslužný terminál s možnostmi individuálního nastavení," uvedl bankovní poradce pro veřejný sektor v České spořitelně Petr Chlupáč.

Platební bezkontaktní terminál lze snadno ovládat prostřednictvím dotykového displeje. Kdokoli bude chtít věnovat příspěvek například charitativní organizaci, vybere si z několika přednastavených částek, případně zadá částku podle svého uvážení. Na podobném principu může zařízení fungovat i v nemocnicích, na úřadech nebo kdekoliv, kde je v dosahu mobilní signál nebo je možné zařízení připojit k internetu. Pro potřeby konkrétní neziskové organizace lze i částky nastavit individuálně na míru, uvedli zástupci spořitelny.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
26%
 
Ne
19%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 42)