Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež František v horkém létě poslal do římských věznic 15.000 nanuků

Ze světa / vlu / ČTK / 8. září 2021 16:56
Papež František v horkém létě poslal do římských věznic 15.000 nanuků

Ilustrační foto
Autor: piqsels.com

Vatikán - Papež František v letošním velmi teplém létě poslal 15.000 nanuků vězňům v římských nápravných zařízeních, oznámil včera Vatikán. Ve jménu hlavního představitele katolické církve je doručil papežův almužník kardinál Konrad Krajewski.

Sladké osvěžení typické pro Itálii obdrželi trestanci ve staré věznici Regina Coeli na břehu Tibery v centru metropole a v modernějším zařízení Rebibbia na okraji města.

Letošní léto bylo v Itálii jedno z nejteplejších, jaké tam kdy zaznamenali – sicilské Syrakusy naměřily na začátku srpna 48,8 stupně Celsia. Pokud se záznam potvrdí, šlo by zatím o nejvyšší naměřenou teplotu v Evropě, připomíná agentura Reuters.

Krajewského kancelář také poslala výpočetní tomograf (CT) v hodnotě 600.000 dolarů (12,9 milionu Kč) do zdravotnického zařízení na Madagaskaru a zhruba dva miliony eur jako finanční pomoc pro zdravotnická zařízení ve třech nejmenovaných afrických státech, píše se v prohlášení Vatikánu.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)