Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

České dráhy o víkendu vypraví spoje na Svatoludmilskou pouť

Domácí zpravodajství / kir / ČTK / 16. září 2021 11:52
České dráhy o víkendu vypraví spoje na Svatoludmilskou pouť

Svatá Ludmila, výřez z Votivního obrazu Jana Očka z Vlašimi
Autor: Wikipedia.org / Creative Commons

Praha - České dráhy o víkendu vypraví několik zvláštních spojů. V sobotu prodlouží pro poutníky Slovácký expres, který běžně končí svou cestu z Moravy v Praze, až do Berouna, kde se uskuteční Národní svatoludmilská pouť. 

Národní svatoludmilská pouť se bude konat od pátku do neděle v Tetíně na Berounsku. Věnována je výročí 1100 let od mučednické smrti svaté Ludmily. Hlavní část programu je plánovaná na sobotní 11. hodinu, kdy začne slavnostní bohoslužba celebrovaná papežským legátem.

Dráhy očekávají hlavní nápor poutníků z Moravy na spoji Slovácký expres. Ten vyjede ve 4:13 ze Starého Města u Uherského Hradiště a bude pokračovat přes Prahu do Berouna s příjezdem v 9:19. Zpáteční spoje vyjede z Berouna na Slovácko v 15:25. Rychlík je podle drah přednostně pro poutníky z Moravy a východních Čech. Pro cestující z hlavního města a okolí dopravce doporučuje regionální spoje S7, které jezdí v intervalu 30 minut.

Z Berouna bude na Tetín jezdit kyvadlová autobusová doprava. Vlaky ovšem budou zastavovat i v zastávce Srbsko, mohou ji využít hlavně cestující, kteří budou chtít na Tetín dojít pěšky.

 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 82)