Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Funkci děkana KTF obhájil Vojtěch Novotný

Domácí zpravodajství / vlu / Vlastní zpráva / 20. října 2021 13:56
Funkci děkana KTF obhájil Vojtěch Novotný

Nový děkan KTF UK prof. Vojtěch Novotný
Autor: www.apha.cz / Vladimír Šigut

Praha - Dnes na mimořádném zasedání akademického senátu Katolická teologická fakulta Univerzity Karlovy zvolila staronovým děkanem profesora Vojtěcha Novotného. Získal celkem 8 hlasů. Jeho protikandidát, současný proděkanem pro vědu, David Vopřada získal 4 hlasy.

Prof. PhLic. Vojtěch Novotný, Th.D. je český teolog, laik, svůj vědecký zájem směřuje na výklad základních otázek katolické teologie a na české dějiny tohoto vědního oboru. Vystudoval studium filosofie na Lateránské univerzitě v Římě, dále studoval na římské Accademia Balthasar. Licenciát filosofie získal v roce 1997 na Pontificia Universitas Gregoriana. V roce 2006 na Katolické teologické fakultě UK ukončil doktorské studium teologie, v roce 2009 se zde také habilitoval. O šest let později byl jmenován profesorem. Funkci děkana zastává od roku 2018. 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 83)