Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Do ulic vyrážejí tříkráloví koledníci, budou vybírat na pomoc potřebným

Domácí zpravodajství / vlu / ČTK / 1. ledna 2022 16:38
Do ulic vyrážejí tříkráloví koledníci, budou vybírat na pomoc potřebným

Ilustrační foto
Autor: Trikralovasbirka.cz

Praha - Dnes začíná 22. ročník tradiční Tříkrálové sbírky pořádané Charitou ČR na pomoc lidem v nouzi. Na rozdíl od loňského ledna, kdy se kvůli epidemické situaci akce konala výhradně on-line, letos do ulic opět vyrazí koledníci přestrojení za trojici biblických panovníků. Lidé mohou přispět i do pokladniček umístěných v některých úřadech, kostelech či obchodech. Loni Tříkrálová sbírka vynesla 81,5 milionu korun.

„Přestože je doba stále složitá, koledníci 1. ledna 2022 přijdou k vám a budou rozdávat radost a požehnání, a také prosit o příspěvek na lidi v nouzi,“ uvádí Charita ČR na webu sbírky. Koledníci podle ní budou dodržovat protiepidemická opatření a hygienická doporučení.

Tři krále s pokladničkami bude možné potkat do 16. ledna. Dětské koledníky bude vždy doprovázet dospělý, který musí mít u sebe legitimaci a na vyžádání ji předložit. Všechny pokladničky jsou zapečetěny a jejich čísla souhlasí s číslem kolednické průkazky.

Lidé mohou na dobrou věc přispět nejen koledníkům, ale i do kasiček rozmístěných na vybraných veřejných místech. Přispět, a to celoročně, lze rovněž převodem na účet Charity ČR a dárcovskou sms. Další možností je darování on-line koledy na webu www.trikralovasbirka.cz.

Tříkrálová sbírka je největší dobrovolnickou akcí v zemi. Předloloni se do ní zapojilo zhruba 75.000 lidí, zejména dětských koledníků. Výtěžek každoročně putuje na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším potřebným, hlavně v regionech v místě sbírky. Asi desetina výnosu sbírky je každoročně určena také na humanitární pomoc v zahraničí.

Loni sbírka vynesla 81,5 milionu korun, o 52 milionů méně než v rekordním roce 2020. Za celou dobu existence sbírky se podařilo vybrat zhruba 1,5 miliardy korun.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 46)