Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Nejsem rasista, ale…? Evangelická církev bojuje proti předsudkům i studentskou literární soutěží

Domácí zpravodajství / kir / e-cirkev.cz, red. / 5. ledna 2022 17:14
Nejsem rasista, ale…? Evangelická církev bojuje proti předsudkům i studentskou literární soutěží

Ilustrační foto: logo ČCE
Autor: facebookový profil ČCE

Praha - Českobratrská církev evangelická vyhlásila první ročník studentské literární soutěže s lidskoprávní tematikou. Žáci a studenti od 12 do 20 let se mohou formou eseje chopit letošního tématu „Nejsem rasista, ale…“ Nad soutěží převzal záštitu předseda Senátu Parlamentu České republiky Miloš Vystrčil. Právě v Senátu budou 17. března slavnostně vyhlášeni vítězové, a to u příležitosti Mezinárodního dne boje proti rasismu.

Úsilí o obhajobu lidských práv patří k zásadním úkolům církve ve společnosti. Evangelická církev již několik let pořádá akci Dáváme hlas ponižovaným. Jejím smyslem je veřejně připomenout, že lidé na mnoha místech světa či v různých sociálních skupinách zažívají útlak kvůli své víře, přesvědčení nebo světonázoru. Další ročník této iniciativy se pořadatelé rozhodli rozšířit o doprovodný program: studentskou literární soutěž.

Jako forma soutěžní práce byla zvolena esej. Téma prvního ročníku je častá kontroverzní úvaha slyšitelná napříč společností: „Nejsem rasista, ale...“

Soutěž je vyhlášena ve dvou kategoriích (12-15 let, 16- 20 let) a mohou se do ní přihlásit žáci či studenti z celé republiky.

Přihlášky i samotný text práce (v rozsahu nejvíce 10 tisíc znaků s mezerami) je možné odeslat elektronicky na stránce www.e-cirkev.cz/soutez. Došlé práce ohodnotí odborná porota, tři vítězná místa v každé z kategorií budou ohodnocena finanční odměnou (1. místo 5.000 Kč, 2. místo 3.000 Kč, 3. místo 2.000 Kč).

Přihlášky a práce je nutno poslat nejpozději do 18. února. 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)