Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež František navštívil ukrajinské děti, které se léčí v nemocnici v Římě

Ze světa / vlu / ČTK / 19. března 2022 21:02
Papež František navštívil ukrajinské děti, které se léčí v nemocnici v Římě

Papež při návštěvě dětských pacientů z Ukrajiny v nemocnici Bambino Gesù v Římě
Autor: Bambino Gesù

Vatikán - Papež František dnes překvapil svou návštěvou 19 ukrajinských dětí, které utekly před boji ve své zemi a nyní se o ně starají v dětské nemocnici Bambino Gesù v Římě. Informovala o tom agentura Reuters. Podle Vatikánu se v římské nemocnici od začátku války léčilo už asi 50 ukrajinských dětí.

Na jedné z fotografií, které Vatikán zveřejnil, je vidět papež, jak hovoří s dívkou, která má ovázanou hlavu. Podle prohlášení Vatikánu utekli mladí pacienti z Ukrajiny během prvních dnů války a nyní je v Římě léčí mimo jiné na oddělení pro onkologická a neurologická onemocnění. Některé z dětí utrpěly i zranění při výbuších, uvedl mluvčí Vatikánu Matteo Bruni.

„Krev a slzy dětí, utrpení žen a mužů, kteří brání svou zemi nebo utíkají před bombardováním, otřásají naším svědomím,“ uvedl papež už dříve na adresu Ukrajiny. Konflikt na Ukrajině je podle něj výsledkem zvrhlého zneužití moci, který vystavuje brutálnímu násilí bezbranné osoby.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 75)