Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Po knize rozhovoru se ženou vysvěcenou na kněze vychází další publikace o ženách v církvi

Domácí zpravodajství / kir / ČTK / 24. března 2022 9:32
Po knize rozhovoru se ženou vysvěcenou na kněze vychází další publikace o ženách v církvi

Detail obálky knihy
Autor: obchod.portal.cz

Praha - Aktuální úvahy nad ženskou spiritualitou a velkými ženami církve přináší nová kniha salesiána, kněze a autora spirituální literatury Zdeňka Jančaříka vydaná pod názvem Žena ať v církvi promluví.

Po knize rozhovorů Ty jsi kněz navěky s Ludmilou Javorovou přichází Zdeněk Jančařík s inspirativními příběhy velkých žen církve. Jeho kniha je protknuta úvahami o postavení žen napříč staletími, ženské spiritualitě a především snahou ukázat, o jaké dary se připravujeme, odsouváme-li ženy do pozice poslušných a o ničem nerozhodujících skromných "služebnic", uvádí nakladatelsví Portál v prezentaci své knihy.

Řada "silných“ žen začíná první apoštolkou Máří Magdalénou a ženami, které "chodily“ s Ježíšem, ale pokračuje velkými postavami starověku (sv. Helena), středověku (sv. Klára, Kateřina Sienská, Brigita Švédská, Jana z Arku) – a novověku (Terezie z Avily, Terezie z Lisieux, Edita Stein). Zvláštní roli mají v nové době duchovní průkopnice, z nichž některé ani nepřijaly křest, ale svým osobitým přístupem k Bohu a svou přímočarou spiritualitou vyhloubily mimořádně silnou brázdu (Etty Hillesum, Madeleine Delbrêl, Simone Weil, z českých žen Vojtěcha Hasmandová, Eliška Pretschnerová, Mireia Ryšková a další). Kniha komentuje silné a inspirativní momenty ze života těchto žen a vytváří mozaiku příběhů a osudů, které by měly podpořit „teologii silného ženství“ v církvi.

Zdeněk Jančařík napsal i další knihy. V nakladatelství Portál mu vyšly jeho knihy Plátno z Turína, Miláček Páně a knižní rozhovor s Ludmilou Javorovou Ty jsi kněz navěky.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 87)