Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Prahu a Olomouc navštíví bratři z Taizé, chtějí podpořit solidaritu s Ukrajinou a modlitby za mír

Domácí zpravodajství / kir / Vlastní zpráva / 25. dubna 2022 10:22
Prahu a Olomouc navštíví bratři z Taizé, chtějí podpořit solidaritu s Ukrajinou a modlitby za mír

Ilustrační foto

Praha, Olomouc - Vzhledem k pokračující válce na Ukrajině chtějí bratři z Taizé vyjádřit solidaritu se všemi, kdo válkou trpí, a povzbudit ty, kdo lidem, kteří museli uprchnout ze své země, nabízejí pomoc. Tři bratři se proto vydají na dvoutýdenní cestu po Česku, Slovensku, Polsku, a pokud to bude možné, chtějí navštívit i Ukrajinu. Tato pouť, kterou podniknou od 29. dubna do 10. května, je zavede do Prahy, Olomouce, Bratislavy, Prešova, Lublinu, Varšavy, Lodže a Wrocławi. Magazín Christnet o pouti informoval Martin Šulc.

Jeden z těchto bratrů píše: „Mnoho Ukrajinců našlo útočiště v zemích, které navštívíme. Rádi bychom se prostřednictvím naší návštěvy stali svědky velkorysosti mnoha lidí a podělili se o dojmy s našimi přáteli na Ukrajině a se všemi mladými lidmi, kteří letos přijedou do Taizé nebo se zúčastní nadcházejících evropských setkání, která se budou konat v červenci tohoto roku v italském Turíně a v prosinci v německém Rostocku.“

Poslední měsíce a roky byly v různých aspektech pro mnohé lidi na celém světě velmi neobvyklé. Hledání cest, jak překonávat nejrůznější bariéry a překážky a vytvářet jednotu mezi lidmi, národy a církvemi, se zdá být důležitější než kdy dřív. Na mnoha místech Evropy i mimo ni se začaly objevovat konkrétní, ale i symbolické iniciativy vyjadřující solidaritu a jednotu, mezi ty patří právě i iniciativa bratří z Taizé.

Ve všech městech, kde se bratři zastaví, se budou konat modlitby. Bratři doufají, že se budou moct setkat s lidmi, kteří se podělí o svědectví o své pomoci uprchlíkům, i s lidmi, kterým válka způsobila utrpení.

Sekkání v České republice se konají v Praze 29. dubna, 19:00 v kostele sv. Martina ve zdi, Martinská 8, Praha 1 a v Olomouci 30. dubna vkostele dominikánů v 19:30.

Další informace najdete na webových stránkách komunity

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 77)