Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Děkujeme všem čtenářům za podporu Christnetu

Výběr Christnetu / kir / Vlastní zpráva / 19. května 2022 9:54
Děkujeme všem čtenářům za podporu Christnetu

Logo portálu Christnet
Autor: Christnet.eu / Vít Luštinec

Praha - Děkujeme všem našim čtenářům za přízeň! Na výzvu o finanční podporu na provoz redakce a správu účetnictví se za týden vybralo okolo 50 tisíc korun. Mohli jsme tak uhradit téměř celou fakturu za zpracování účetnictví a daňového přiznání, pravidelnou měsíční faktura za zpravodajství ČTK ve výši 2769 Kč i vyplatit odměny většině autorů článků, redaktorům a editorům za poslední měsíc. Provoz portálu Christnet je financován především z darů čtenářů (reklama tvoří pouze asi 20% našich příjmů). 

Sledujeme aktuální události a témata 

Od vypuknutí války na Ukrajině sledujeme podrobně situaci. Zaplatili jsme mimo jiné i za překlad článku a zpravodajství z ruštiny o protiválečné pravoslavné opozici od Rusky žijící v Praze a situaci reflektujeme v publicistice i aktuálním zpravodajství. 

Zaznamenali jsme kritický článek reagující na postoje papeže k válce na Ukrajině a požádali Zdeňka Emingera, který pro Christnet často píše, o jeho pohled na věc. Naše spolupracovnice Petra Švecová napsala zajímavou reflexi nové knihy Kateřiny Tučkové a pohledu autorky na katolickou církev obecně. Vydáváme kázání a homilie Tomáše Halíka, Martina C. Putny nebo protiválečné texty Petra Beneše. Rozbor poslední papežovy reformy kurie nám poslal Michael Martinek, jehož youtube videa rádi sledujeme. Spolupracujeme i časopisem Universum při prezentaci jeho nových tištěných čísel.  Zajímavé rozhovory, recenze (např. filmu Duna) a zamyšlení pro nás píše Marie Kolářová. Překlady o Synodální cestě v Německu pak pravidelně chystá Pavla Holíková. Příležitostně se snažíme i o investigativní žurnalistiku (článek o situaci na KTF), která je náročná na čas i na orientaci v problematice. To je jen namátkový výběr témat z poslední doby.

Nabízíme archiv starších článků, tříděný dle rubrik nebo autorů. Článků vyšlo od roku 2000, kdy byl portál založen, již téměř sedm tisíc a okolo třiceti tisíc zpráv. V článcích nebo zprávách můžete vyhledávat i po zadání klíčového slova.

Jak Christnet.eu podpořit?

Převodem libovolné částky na transparentní účet bez bankovních poplatků: 2900316130/2010. Další možností je převodem, nebo kartou pomocí aplikace Darujme.cz, kterou najdete na konci každého článku a zprávy. Lze zadat i opakovaný měsíční příkaz. Za dar lze vystavit potvrzení pro odpis z daňového základu. Podpořit provoz portálu můžete i sdílením článků na Facebooku, Twitteru a dalších sociálních sítích.

 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 46)