Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

V Karolinu bude slavnostně inaugurován nový děkan Evangelické teologické fakulty Jan Roskovec

Domácí zpravodajství / kir / Vlastní zpráva / 30. května 2022 12:17
V Karolinu bude slavnostně inaugurován nový děkan Evangelické teologické fakulty Jan Roskovec

Děkan ETF Jan Roskovec
Autor: etf.cuni.cz

Praha - V úterý 31. května v 11.00 hodin ve Vlasteneckém sále Karolina bude slavnostně inaugován rektorkou Karlovy univerzity Milenou Králíčkovou nově zvolený děkan Evangelické teologické fakulty Jan Roskovec. K čtyřletému funkčnímu období nastoupí děkan 1. června.

Roskovec byl zvolen v rámci zasedání Akademického senátu ETF UK již 22. února deseti hlasy. Byl jediným navrženým kandidátem. Roskovec působí jako odborný asistent na katedře Nového zákona a je proděkanem Evangelické teologické fakulty pro zahraniční a ekumenické vztahy.

Jan Roskovec předložil Akademickému senátu ETF UK 2. února své teze k děkanské volbě. Podněty a témata, kterým by budoucí děkan fakulty měl věnovat svou pozornost, formuloval AS ETF UK na svém zasedání 7. února. K oběma dokumentům se akademická obec mohla vyjádřit na mimořádném shromáždění k děkanské volbě.

"Evangelická fakulta je otevřena všem studentům, kteří mají zájem zde studovat, vymezení evangelická je označení toho, z čeho vycházíme a kam se snažíme směřovat, tedy zaměření, vůbec ne profese a tím méně nějaké požadované příslušnosti", uvedl před časem bývalý děkan fakulty Jindřich Halama v rozhovoru pro Christnet. Fakulta nabízí bakalářské obory, navazující magisterské a doktorské.

Nejstarší, již stoletý obor je Evangelická teologie (bakalářská i magisterská), zaměřená na odbornou teologickou práci s využitím biblických jazyků, připravující také (ale nejen) pracovníky pro možnou církevní službu. Dalšími obory jsou Pastorační a sociální práce a Teologie křesťanských tradic. Tento obor je zaměřen na ekumenické vzdělávání a orientaci v teologii širokého spektra křesťanských církví i jiných náboženství.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 83)