Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež kvůli problémům s kolenem zrušil červencovou cestu do Afriky

Ze světa / kir / ČTK / 14. června 2022 12:40
Papež kvůli problémům s kolenem zrušil červencovou cestu do Afriky

Papež František na kolečkovém křesle
Autor: Skynews

Vatikán -  Papež František nepoletí začátkem července na návštěvu Konžské demokratické republiky a Jižního Súdánu, lékaři mu doporučili cestu odložit kvůli jeho dlouhodobým zdravotním problémům. S odvoláním na mluvčího Vatikánu o tom dnes informovala agentura AFP. Cesta se měla uskutečnit od 2. do 7. července.

Vatikán oznámil, že cesta do těchto dvou afrických zemí se odkládá, nový termín mluvčí nesdělil. Podle něj lékaři doporučili cestu odložit, protože pětaosmdesátiletý papež nyní podstupuje kvůli kolenu terapii. Papež František má problémy s kolenem dlouhodobě, asi měsíc už se kvůli tomu pohybuje na kolečkovém křesle.

Zatím není jasné, zde Vatikán zruší i další nadcházející papežovy cesty. Od 24. července má František navštívit Kanadu, v září má jet do Kazachstánu. V Kanadě se má mimo jiné znovu setkat se zástupci domorodých národů a znovu se jim omluvit za utrpení, které děti jejich předků musely v minulosti snášet v internátních církevních školách. V Kazachstánu by se měl papež zúčastnit světového kongresu představitelů různých náboženství, který se tam koná v polovině září.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 89)