Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Podle biskupa Wasserbauera katoličtí politici podporující „manželství pro všechny“ páchají zradu

Domácí zpravodajství / vlu / Vlastní zpráva / 17. června 2022 22:32
Podle biskupa Wasserbauera katoličtí politici podporující „manželství pro všechny“ páchají zradu

Pomocný pražský biskup Zdenek Wasserbauer
Autor: Wikipedia.org / Creative commons

Praha - Pomocný pražský biskup Zdenek Wasserbauer při včerejším kázání v katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha při slavnosti Těla a Krve Páně uvedl, že politici, kteří se veřejně hlásí k římskokatolické církvi, a zároveň jsou ochotni podpořit změnu zákona umožňující manželství stejnopohlavních párů, se dopouštějí zrady. Wasserbauer tuto „zradu“ přirovnával k zrazení Ježíše Jidášem, ale i ostatními učedníky v dějinách církve. 

„Pán Ježíš právě tu noc, kdy byl zrazen… – lépe by to bylo přeloženo (vzhledem k imperfektu): ‚kdy byl zrazován, kdy byl vydáván!‘ – on nebyl zrazen jen Jidášem ale i ostatními… A byl pak během dějin svými učedníky znovu a znovu zrazován až do dnešních dnů. Přichází mi na mysl zrady: třeba některých současných politiků, kteří se sice veřejně označují za katolíky, ale zároveň podporují, aby manželstvím bylo nazýváno něco jiného než nerozlučný vztah muže a ženy,“ řekl Wasserbauer během kázání, jehož znění zveřejnilo arcibiskupství na svých stránkách.

Jako další příklady zrady uvedl ještě „zrady některých duchovních (nejen katolické církve), kteří zneužili svého postavení a ublížili maličkým a zranitelným“ a „zrady některých manželů, kteří jsou nevěrní svému partnerovi anebo dokonce zruší slib, který si dali – před Bohem a církví“.

Do Sněmovny nedávno zamířil návrh na změnu občanského zákoníku, která by zaměnila slova „muž a žena“ za „dva lidé“, a umožnila tak uzavírat manželství párům stejného pohlaví.

Mezi poslance, kteří jsou ochotni změnu podpořit a zároveň se hlásí veřejně k římskokatolické církvi jsou například předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová, nebo její stranický kolega Matěj O. Havel. „Ve 21. století bychom měli mít všichni stejná práva, nikoli je rozdělovat podle sexuální orientace. Návrh k uzákonění manželství pro osoby stejného pohlaví podepíšu a podpořím," napsala Pekarová 24. května 2022 na Twitteru.

Zdenek Wasserbauer byl jmenován pomocným biskupem pražské arcidiecéze 23. ledna 2018. Je předsedou Komise České biskupské konference (ČBK) pro nauku víry, členem Komise ČBK pro liturgii a předsedou Rady pro duchovní službu v armádě, vězeňství, u Policie ČR a integrovaného záchranného systému.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)