Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Festival Setkání národů v Hradci Králové zve na cestu kolem světa

Kraje: Královéhradecký / kir / Charita ČR / 3. listopadu 2022 10:40
Festival Setkání národů v Hradci Králové zve na cestu kolem světa

ilustrační foto
Autor: https://cizincihradec.cz/

HRADEC KRÁLOVÉ - Přehlídku více než dvaceti cizokrajných kultur, etnické workshopy a ochutnávky, koncert a také výstavy, to vše nabídne 9. ročník tradičního festivalu Setkání národů, který se uskuteční ve čtvrtek 10. 11. od 9 do 20 hod. v Adalbertinu Hradec Králové (Čs. armády 300, Velký sál). Letos nebude chybět program pro školy ani etnické ochutnávky. Na závěrečném koncertu vystoupí indiánská skupina Chayag z Ekvádoru, Roben Mlauzi ze Zimbabwe a Jungle Team ze ZOO Dvůr Králové i další interpreti původem z Indonésie, Mongolska, Vietnamu, Nepálu, Arménie a Ukrajiny. Příběhy ukrajinských uprchlíků návštěvníkům přiblíží jedna z mnoha doprovodných výstav s názvem „Vstaň a jdi“ od výtvarnice Anny Artemenko z Kyjeva. Záštitu nad akcí převzal primátor Hradce Králové.

„Jsem moc rád, že jsme letos mohli opět připravit i program a soutěže pro naše školy. Studenti se interaktivní formou seznámí s typickými národními tanci jednotlivých zemí. A také už nebudou chybět tradiční ochutnávky,“ říká Ing. Jan Kočí, vedoucí Integračního centra pro cizince Diecézní charity Hradec Králové, které festival Setkání národů spolu s partnery pořádá.

Etnické workshopy a ochutnávky

Pro veřejnost budou etnické workshopy a ochutnávky probíhat od 15 do 18 hodin ve Velkém sále i v předsálí hradeckého Adalbertina. Lidé si mohou vyzkoušet například hru na africké bubny, výrobu etnických náramků, malování hennou, africké zdobení korálky nebo se seznámit s orientální přípravou čaje a kávy. Cizinci, kteří u nás žijí, pracují anebo studují, představí návštěvníkům také své tradiční oděvy, výrobky a národní kuchyni.

Koncert

Přehlídku cizokrajné hudby, tance a umění zemí Afriky, Asie, Evropy a Latinské Ameriky završí podvečerní koncert od 18 do 20 hodin. Návštěvníci se mohou těšit na vystoupení indiánské skupiny CHAYAG v tradičních kostýmech, jejíž členové pochází z Ekvádoru. Africké bubny rozezní a zatančí ROBEN MLAUZI ze Zimbabwe spolu s JUNGLE TEAM ze ZOO Dvůr Králové. Poprvé na festivalu vystoupí skupina KINTARI, kterou tvoří tanečníci z Indonésie i ČR, nebo SMARTI RAYAMJHI z Nepálu. Mongolský národní tanec předvede skupina SARNAI z Mongolska a z Orientu česká umělkyně KHATTYA. V programu zazpívá také BETY z Vietnamu, ALVINA AGHAJANYA z Arménie nebo NATALIYA IVANOVA a soubor RADIST z Ukrajiny.

Festival pořádají Integrační centrum pro cizince Diecézní charity Hradec Králové ve spolupráci se Statutárním městem Hradec Králové, Královéhradeckým krajem, Filozofickou fakultou UHK, Ministerstvem vnitra ČR, a Regionálním ukrajinským spolkem ve VČ. Záštitu nad akcí převzal primátor města Hradec Králové.

Vstup je zdarma (změna programu vyhrazena).

Projekt Integrační centrum pro cizince AMIF/31/04 je financován Evropskou unií v rámci národního programu Azylového, migračního a integračního fondu a rozpočtu Ministerstva vnitra ČR. Integrační centrum pro cizince Hradec Králové poskytuje sociální poradenství a asistenci, pořádá kurzy češtiny a sociokulturních dovedností, zájmové a volnočasové aktivity pro cizince na území Královéhradeckého kraje.

 

 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 83)