Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Oslavy 700 let od první písemné zmínky o Zlíně uzavře ekumenická bohoslužba

Kraje: Zlínský / kir / ČTK / 4. listopadu 2022 10:22
Oslavy 700 let od první písemné zmínky o Zlíně uzavře ekumenická bohoslužba

Zlín
Autor: Top activa group

Zlín - Letošní oslavy 700 let od první písemné zmínky o Zlíně uzavře ekumenická bohoslužba. Uskuteční se v neděli 6. listopadu od 16:00 v kostele svatého Filipa a Jakuba. ČTK to dnes sdělila Anežka Gavendová z organizace Živý Zlín, která je příspěvkovou organizací města.

"Různé církve v našem městě chtějí společnou modlitbou ukázat, že se cítí být součástí Zlína a snaží se o jeho rozvoj," uvedl farář římskokatolické farnosti sv. Filipa a Jakuba Kamil Obr. "Na bohoslužbu zveme věřící jednotlivých církví, zástupce města, ale i kohokoliv, kdo usiluje o dobro zdejších obyvatel a tato forma setkání je pro něj přijatelná. Součástí bohoslužby bude četba z Bible, modlitby a zpěvy hudebního tělesa sestaveného z členů jednotlivých církví," uvedl Obr.

Jubilejní rok začal požehnáním městu s výstavou faksimile listiny z roku 1322. Konal se také týdenní festival Dny Baťa, běžce Emila Zátopka si lidé připomněli při Dnech otevřených sportovišť a zážitkovém happeningu. Uskutečnil se také Podnikatelský meeting, odborníci debatovali i o životě v baťovské architektuře ve Zlíně. V červnu byl festival Zlín žije, kdy se na čtyřech scénách představily desítky umělců. "V průběhu celého roku fungovaly také zajímavé projekty jako je Zlín všemi smysly, Živá kronika či Z nohy na nohu. Jednou z posledních akcí výročí byl Koncert zlínských sborů," uvedla zástupkyně Živého Zlína Veronika Jurčová.

Město Zlín bylo poprvé zmíněno v listině z roku 1322, na jejímž základě královna Eliška Rejčka koupila majetky na Moravě.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 46)