Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Řetězec KFC se omluvil, že v reklamě použil narážku na Křišťálovou noc

Ze světa / kir / ČTK / 11. listopadu 2022 12:20
Řetězec KFC se omluvil, že v reklamě použil narážku na Křišťálovou noc

ilustrační foto vypálené synagogy
Autor: wikipedia.org / Wikipedia Commons

Berlín - Americký řetězec restaurací s rychlým občerstvením KFC vyzval německé zákazníky, aby uctili památku křišťálové noci, která se považuje za začátek holokaustu, křupavým kuřetem a sýrem. Firma se pak za reklamu, kterou mnozí považovali za necitlivou a nevkusnou, omluvila a označila ji za "chybu v systému". Informuje o tom na svém serveru německý deník Bild.

KFC ve středu rozeslala uživatelům své aplikace na mobilní telefony zprávu ve znění: "Den vzpomínky na říšskou křišťálovou noc – dopřejte si jemný sýr s křupavým kuřetem. Nyní v KFCheese!"

Zhruba o hodinu později firma poslala omluvnou zprávu. "Je nám to velmi líto, okamžitě zkontrolujeme naše interní procesy, aby se to již neopakovalo. Omluvte prosím tuto chybu," píše se v ní.

Jako Křišťálová noc se označuje rozsáhlý pogrom spáchaný v nacistickém Německu proti Židům v noci z 8. na 9. listopadu 1938. Vypáleny tehdy byly stovky synagog a vypleněny obchody židovských majitelů. Zabito bylo kolem stovky Židů.

Německo bere výročí Křišťálové noci velmi vážně. Na tento den bývá naplánováno mnoho vzpomínkových akcí a diskusí, které připomínají vyvraždění více než šesti milionů Židů nacisty.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 90)