Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Ve sbírce na pomoc chudým dětem lidé připravili přes 48.000 krabic s dárky

Domácí zpravodajství / kir / ČTK / 24. prosince 2022 16:53
Ve sbírce na pomoc chudým dětem lidé připravili přes 48.000 krabic s dárky

Ilustrační foto
Autor: Unsplash.com / Christian Chen

Praha, Brno, Ostrava - Ve vánoční sbírce na pomoc dětem a samoživitelům ohroženým chudobou dárci připravili rekordních 48.394 krabic s vánočními dárky. Sbírka Krabice od bot má také on-line verzi, její výnos k dnešnímu dni překročil tři miliony korun. Do sbírky se zapojilo rekordních 205 mateřských a základních škol. ČTK o výsledcích sbírky informovala Tereza Gyurjánová. Součástí vybraných darů je také přes 3000 krabic pro rodiče samoživitele.

Na 151 sběrných místech po celé České republice se do sbírky Krabice od bot zapojilo 13.153 dárců, 205 škol a na 800 organizací, které pomáhaly dárky rozdávat. Šlo o nejrůznější sociální služby, dětské domovy, školy a školky. Sbírka Krabice on-line běží i nadále.

"Jsme vděční všem dárcům, kteří se zapojili, a více než pěti stům dobrovolníků, kteří i v této náročné době pomohli zorganizovat sběrná místa a sbírali dárky pro ty nejohroženější," uvedla Zdeňka Sobotová, manažerka sbírky Krabice od bot. "Navzdory složité době se povedlo také vybrat už více než tři miliony korun ve sbírce Krabice on-line, která financuje dlouhodobější projekty a bude svým výtěžkem pomáhat po celý příští rok," doplnila.

Diakonie Českobratrské církve evangelické vánoční sbírku Krabice od bot pořádala už podvanácté. Při vyhlašování té letošní pořadatelé uváděli, že kdyby se počet vybraných krabic dostal k 50.000, dostane vánoční nadílku každé páté dítě ohrožené chudobou. V Česku je jich v současné době zhruba 250.000.

Diakonie Českobratrské církve evangelické je jedním z velkých poskytovatelů sociálních služeb v České republice. Celorepublikově poskytuje sociálně-zdravotní, vzdělávací a pastorační služby ve více než 279 zařízeních. Poskytuje i humanitární pomoc a zabývá se rozvojovou spoluprací v zahraničí.

Diakonie v současnosti nabízí 217 registrovaných sociálních služeb. V přímé péči denně pomáhá tisícům klientů v nepříznivých životních situacích: od rané péče, pomoci rodinám s dětmi s postižením, přes provoz nízkoprahových klubů, azylových domů, domů na půl cesty, chráněných dílen a pracovních míst, občanských poraden až po seniorská zařízení či hospic pro umírající.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 90)