Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Při tříkrálové sbírce dnes vyrazí do ulic tisíce koledníků

Domácí zpravodajství / vlu / ČTK / 1. ledna 2023 19:58
Při tříkrálové sbírce dnes vyrazí do ulic tisíce koledníků

Ilustrační foto
Autor: Človek a víra / Ivana Buzková

Praha - Po celé České republice dnes vyrazí opět do ulic měst a obcí tříkráloví koledníci, aby od lidí získali příspěvky do pokladniček Tříkrálové sbírky. Akce potrvá do neděle 15. ledna. Přispívat mohou lidé i online, aktuální informace jsou na webových stránkách. Do nejrozsáhlejší sbírkové akce v České republice se zapojí tisíce dobrovolníků. ČTK o tom informoval mluvčí Charity Česká republika Jan Oulík.

„Tříkrálová sbírka je největší dobročinnou sbírkovou akcí v České republice. Do její organizace a průběhu koledování se každoročně zapojí více než 60 tisíc dobrovolníků, kteří do kasiček vyberou desítky milionů korun,“ uvedla Gabriela Víšová, hlavní koordinátorka sbírky.

Výtěžek pomůže nemocným a potřebným především v regionech, kde se sbírka koná. Zbytek peněz podpoří větší nadregionální projekty nebo putuje na pomoc do zahraničí.

V posledním ročníku činil výnos sbírky zhruba 141 milionů korun. Rok předtím se kvůli covidovým opatřením koledovat nesmělo. „Jsme vděční za to, že opět můžeme koledovat bez větších omezení, v roce 2021 se vůbec nesmělo koledovat a sbírka zaznamenala značný propad,“ sdělil Oulík.

Sbírku tradičně provází řada doprovodných akcí, například koledníkům z Brna a okolí v pondělí udělí požehnání biskup Pavel Konzbul v katedrále sv. Petra a Pavla.

Skupinky koledníků jsou vybaveny průkazem od pořádající Charity a zapečetěnou pokladničkou s charitním logem. Možnost přispívat do Tříkrálové sbírky však mají lidé po celý rok. Poprvé tři králové se svými kasičkami vyrazili do ulic celostátně v roce 2001.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
26%
 
Ne
21%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 43)