Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Občas chodím do kostela. Nosím u sebe i jezulátko, tvrdí Babiš, dříve se označoval za nevěřícího

Domácí zpravodajství / vlu / Vlastní zpráva / 7. ledna 2023 11:04
Občas chodím do kostela. Nosím u sebe i jezulátko, tvrdí Babiš, dříve se označoval za nevěřícího

Andrej Babiš
Autor: Facebook Andreje Babiše

Praha - Předseda hnutí ANO a prezidentský kandidát Andrej Babiš na otázku, zda má vztah k Bohu v dnešním rozhovoru pro Lidovky.cz uvedl, že jeho matka byla věřící a chodila do kostela a i on do něj občas chodí. Dříve Babiš tvrdil, že věřící není, ale osobní záležitosti konzultuje s vesmírem. 

„Samozřejmě, moje maminka chodila do kostela. Byla věřící. Já také občas chodím do kostela. Nosím u sebe i jezulátko. Zkrátka musíte něčemu věřit. Především tedy věřím, že pravda a láska zvítězí,“ odpověděl Babiš

O své mamince také dříve tvrdil, že to byla právě ona, kdo ho donutila ke vstupu do KSČ „Byl jsem člen KSČ, ale donutila mě k tomu máma, která dělala vše pro to, abych se tam dostal kvůli kariéře“.

Bývalý premiér taky dodal, že se zajímal o otázku přítomnosti zla ve světě a to v souvislosti s návštěvou Lidic: „Když jsem byl v Lidicích na bohoslužbě, tak jsem se tázal kněze, jak je možné, že bůh nechal dopustit takové utrpení. Po té katastrofě totiž přestalo mnoho lidí věřit v boha. A on mi řekl: Ne, to je na nás lidech. My musíme dělat dobro.“

Magazín Christnet.eu uspořádal na konci roku anketu mezi prezidentskými kandidáty, týkající se jejich víry, příslušnosti k církvi a úlohy církví ve společnosti. Na rozeslané otázky tehdy odpovědli všichni kandidáti, kromě Andreje Babiše.

Babiš jako příznivec astrologie a esoteriky

Ještě jako premiér přitom Babiš víru v Boha odmítal, a tvrdil, že věří ve vesmír a zdroj energie, například v pořadu Českého rozhlasu Xaver a host řekl: „Nejsem věřící, ale své osobní záležitosti konzultuji s vesmírem, tam je něco, čemu věřím. Musíte věřit, že pravda a láska zvítězí.“

Portál Echo24 zmapoval v roce 2015 a 2020, jak Babiš využívá služeb astrologů, kartářek a věštců. Ke kartářkám ho měla přivést jeho žena Monika, která v roce 2014 pro Magazín Právo uvedla: „Asi jsem ho trochu strhla. Ne že by tomu stoprocentně věřil, ale poslechne si to.“

Ve svém pořadu Čau lidi Babiš přiznal, že se nechává vytvářet horoskopy. „Ta astrologie mě zajímá. Nevím, jestli jste si někdy dali udělat vlastně takovou vaši charakteristiku na základě data, místa a hodiny narození. Já jsem si to dal několikrát udělat, takový horoskop a je to zajímavé. Je to zajímavé a podle mě to i celkem funguje“.

V dubnu 2019 Babiš obdržel cenu zlatý Bludný Balvan od českého klubu skeptiků Sisyfos, za jeho výrok v Otázky Václava Moravce, kde přiznal, že užívá homeopatika na křivdu.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
26%
 
Ne
19%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 42)