Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Biskup Malý: Jasně deklaruji, že budu volit Petra Pavla

Domácí zpravodajství / vlu / Vlastní zpráva / 20. ledna 2023 10:45
Biskup Malý: Jasně deklaruji, že budu volit Petra Pavla

Pomocný biskup pražský Václav Malý
Autor: Člověk a víra / Jakub Šerých

Praha - Pomocný biskup pražský, signatář Charty 77, politický vězeň a bojovník za lidská práva Václav Malý, dnes na své facebookové stránce vyjádřil k druhému kolu prezidentské volby. Uvedl, že nechce vstupovat do kampaně, ale vzhledem k tomu, že se na něj v posledních dnech obracejí křesťané a občané, chce deklarovat, že bude volit Petra Pavla, konkrétní zvůvodnění ponechal bez dalšího komentáře.

„V těchto dnech se na mne obracejí spoluobčané - nejen křesťané - a žádají mne, abych napsal text, koho a proč volit za nového prezidenta. Nebudu vstupovat do volebního klání ani psát manifest, ale zcela jasně deklaruji, že budu volit Petra Pavla. Rozumně uvažujícímu není třeba komentáře.“

Druhé kolo prezidentské volby proběhne v pátek a sobotu 27. a 28. ledna 2023. Volební místnosti budou otevřeny v pátek od 14:00 do 22:00, v sobotu od 8:00 do 14:00.

Církev bratrská vyzvala k modlitbám a aktivní účasti

Svoje vyjádření k volbám ve čtvrtek  vydala také Rady Církve bratrské, ta vyzvala k modlitbám a aktivní účasti. Přidala také několik kriterií:

„V našem politickém systému prezident nemá výkonnou moc, reprezentuje však naši republiku navenek, má proto velký vliv na atmosféru v zemi a ovlivňuje mnoho oblastí společenského života.

Při výběru kandidátů doporučujeme, abyste zvažovali jejich minulost a ochotu přiznat případná selhání (nevolíme dokonalé lidi). Doporučujeme, abyste kriticky posoudili způsob předvolební kampaně a snahu získat voliče působením na emoce spojené se strachem. Zvažte také, zda sliby kandidátů jsou realizovatelné.“

Rada s bolestí vnímá, že volby ještě více dělí národ: „Prosíme, abychom se v našich sborech a církvi nenechali rozdělit politickými preferencemi a abychom mohli být posly smíření.“

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
26%
 
Ne
21%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 43)