Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

V hradecké diecézi vynesla Tříkrálová sbírka 25,8 mil. Kč

Kraje: Královéhradecký / juml / ČTK / 1. února 2023 17:11
V hradecké diecézi vynesla Tříkrálová sbírka 25,8 mil. Kč

Ilustrační foto - Tříkrálová sbírka
Autor: facebook.com/trikralovasbirka

Hradec králové - V Tříkrálové sbírce na území Královéhradecké diecéze, která zahrnuje území Královéhradeckého, Pardubického a části dalších sousedních krajů, lidé darovali v lednu rekordních 25,8 milionu korun. Charity z vybraných peněz podpoří především služby pro nemocné a potřebné ve svých regionech. Část výtěžku půjde i na humanitární projekty v zahraničí. ČTK o tom dnes informovala Jana Karasová z Diecézní charity Hradec Králové.

"Do úředně zapečetěných pokladniček lidé darovali celkem 25,4 milionu korun. Dalších více než 435.000 korun činí bezhotovostní dary na účet sbírky a do on-line kasičky na www.trikralovasbirka.cz, do které je možné přispívat po celý rok," uvedla Karasová.

Například Oblastní charita Hradec Králové z výtěžku Tříkrálové sbírky podpoří výstavbu lůžkového hospice ve Stěžerách a Oblastní charita Pardubice rekonstrukci prostor pro domácí hospic v Dražkovicích. V Hospici Anežky České v Červeném Kostelci na Náchodsku a v trutnovské Domácí hospicové péči výtěžek sbírky využijí na obnovu zdravotního materiálu a vybavení pro péči o těžce nemocné. Hospicovou péči podpoří například také v Poličce a Chrudimi. Na Náchodsku, Orlickoústecku, v Dolním Újezdě i v dalších oblastech použijí vybrané peníze na podporu charitní pečovatelské služby, která pomáhá seniorům a lidem se zdravotním postižením.

Loni darovali lidé v Tříkrálové sbírce v hradecké diecézi 21,1 milionu korun. Oblastní charita Hradec Králové měla loni výtěžek včetně on-line sbírky 1,6 milionu korun. Hradecká oblastní charita zajišťuje sbírku zejména na území okresu Hradec Králové.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)