Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papežův vtip na apríla: "ještě jsem naživu", prohlásil při propuštění z nemocnice

Ze světa / kir / ČTK, red. / 1. dubna 2023 19:26
Papežův vtip na apríla:

Papež František
Autor: M. Mazur / Creative commons

Vatikán - Papež František dnes dopoledne opustil římskou nemocnici Gemelli, ve které se od středy léčil se zánětem průdušek. Před zdravotnickým zařízením se František pozdravil s příznivci a novináři, kteří zde na ni čekali, uvedla agentura AFP.

Na otázku, jak se cítí, odpověděl papež "ještě jsem naživu", píše AFP. Papež se krátce pomodlil s párem, který v noci na dnešek přišel o dítě, uvedla na twitteru vatikánská reportérka Cindy Woodenová. Z nemocnice Františka odvezl malý bílý vůz značky Fiat, zamířil do Vatikánu.

Šestaomsdesátiletého papeže do nemocnice převezli ve středu, protože si stěžoval na problémy s dýcháním. Ve čtvrtek Vatikán uvedl, že se zdravotní stav Františka zlepšil a že papež začal pracovat. V pátek navštívil pacienty na dětském onkologickém oddělení v nemocnici, kde byl sám hospitalizován. Dětem přinesl růžence, čokoládová vejce, která italské děti tradičně dostávají k Velikonocům, a výtisky dětské knihy o Ježíšově narození. Během půlhodinové návštěvy stihl i pokřtít jednoho chlapce, napsala agentura Vatican News.

Vatikánský mluvčí Matteo Bruni již dříve uvedl, že se v neděli očekává papežova účast na Svatopetrském náměstí na liturgii ke Květné neděli, kterou začínají velikonoční obřady.

V uplynulých letech papež podstoupil operaci střeva a měl i problémy s kolenem. Kvůli tomu v poslední době používá invalidní vozík. František už dříve uvedl, že by na svatopetrský úřad rezignoval, pokud by mu zdravotní stav znemožňoval vykonávat mandát.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 90)