Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Festival Meeting Brno oživí Renčovo mistrovské dílo

Kultura / vlu / Vlastní zpráva / 15. dubna 2023 18:56
Festival Meeting Brno oživí Renčovo mistrovské dílo

Václav Renč
Autor: Meeting Brno

Brno - „Popelka nazaretská“, mistrovské dílo českého básníka Václava Renče, bude slavnostně předneseno v rámci festivalu Meeting Brno, který se koná k připomenutí 50. výročí úmrtí tohoto výjimečného autora. Tuto kulturní událost, která se uskuteční 23. dubna 2023 v 19:30, můžete navštívit v kostele Nejsvětější Trojice v Brně.

S přednesem básnického díla se představí talentovaný muzikálový herec Oldřich Smysl, člen souboru Městského divadla Brno, který získal ocenění v anketě serveru Musical-opereta za rok 2020-2021 v kategorii Nejoblíbenější muzikálový herec za roli Otta Kringeleina v muzikálu Grand Hotel. Oldřich Smysl se proslavil také rolí Ježíše v muzikálu Jesus Christ Superstar, kterou ztvárnil jak v Olomouci, tak v Brně.

Večer zahájí svým úvodním slovem politický filozof Jiří Baroš, působící na Fakultě sociálních studií Masarykovy univerzity. Událost je organizována ve spolupráci s farností Královo Pole, která se podílí na připomínce Renčova odkazu.

Václav Renč, jehož životní dráha byla poznamenána peripetiemi způsobenými komunistickým režimem, vystudoval Filozofickou fakultu Karlovy univerzity v oborech filozofie a filologie. Působil jako redaktor, divadelní režisér a lektor v Olomouci a Brně. Na začátku padesátých let byl ve vykonstruovaném procesu odsouzen a uvězněn na původně dvacet pět let. I když byl propuštěn v roce 1962, plně rehabilitován byl až posmrtně v roce 1990.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)