Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Církev bratrská na své výroční konferenci odsouhlasila tři nové sbory

Domácí zpravodajství / kir / CB, red. / 15. května 2023 14:26
Církev bratrská na své výroční konferenci odsouhlasila tři nové sbory

Z jednání konference Církve bratrské
Autor: www.cb.cz / Petra Švehlová

Brno - Ve dnech 12.–13. května se v prostorách Brněnského výstaviště konala výroční konference Církve bratrské, o které média informovala Eva Čejchanová, šéfredaktorka časopisu CB Brána. Shromáždění více než 170 delegátů s rozhodovací pravomocí ze sborů Církve bratrské z celé republiky letos odsouhlasilo vznik tří nových sborů – Sbor CB v Praze – Velká Ohrada, Sbor CB Opava Elim a Sbor CB Chýnov. Tato protestantská, reformovaná a evangelikální církev, která letos oslavila 143. výročí svého založení, se tak rozrostla z dosavadních 83 sborů na 86. Podle vnitřních statistik církev zaznamenává růst, což potvrzují i nové sbory.

Dále bylo nově do služby kazatele konferencí schváleno pět kandidátů (Tomáš Grohman, Benjamin Kaleta, Jakub Mrázek, Paul Till a Petr Uhřík). Dalším dvěma duchovním původem z jiných denominací bylo konferencí odhlasováno uznání volitelnosti za kazatele v CB.

Jednací den byl zakončen slavnostní bohoslužbou, otevřenou veřejnosti. Na ní přijali ordinaci do služby nejen noví kazatelé, ale pro službu potřebným i dva noví církevní diakoni – Zdeněk Žigo se tak stal novým romským diakonem Církve bratrské pro službu především v této komunitě. K požehnání nově ordinovaným kazatelům i diakonům se připojili i dva pozvaní hosté z jiných denominací – Mikuláš Vymětal z Českobratrské církve evangelické a brněnský děkan Římskokatolické církve Václav Slouk.

Součástí setkání bylo i vystoupení mládežnického pěveckého sboru Effatha (pod hudebním vedením dirigentky Hanky Fišerové a organizačním vedením kazatele Romana Touška), který vedení církve v závěru bohoslužby s požehnáním vyslalo na letní turné po Švédsku.

Shromáždění bylo předloženo nové moderní logo Církve bratrské, které konference odsouhlasila ve snaze posunout se i směrem v mediální komunikaci s necírkevní veřejností.

Veřejnosti otevřené programy konference byly živě přenášeny a jsou stále dostupné na webu www.cb.cz.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)