Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Církevní historik Arnold bude poprvé přednášet v Česku, představí strategie beatifikací za Pia XII.

Domácí zpravodajství / vlu / Vlastní zpráva / 15. května 2023 22:33
Církevní historik Arnold bude poprvé přednášet v Česku, představí strategie beatifikací za Pia XII.

Profesor Claus Arnold
Autor: fnz.uni-mainz.de

Hradec Králové - Katedra kulturních a náboženských studií Univerzity Hradec Králové (UHK) připravuje pro všechny zájemce o církevní historii výjimečnou akci. Přednášku s názvem „Strategie beatifikací a kanonizací za pontifikátu Pia XII. (1939-1958)“ přijede prezentovat profesor Claus Arnold, jedna z předních postav v oboru církevních dějin. Pro českou veřejnost to bude jeho premiérové vystoupení.

Claus Arnold, renomovaný německý církevní historik, působí jako profesor na Gutenberg-Universität v Mohuči. Specializuje se na moderní církevní dějiny a je známý svými průkopnickými výzkumy vatikánských archívů. Jako člen mezinárodního týmu historiků má přednostní právo k prohlížení nově zpřístupněných vatikánských dokumentů z doby pontifikátu Pia XII. Jeho práce nabízejí nové perspektivy na klíčové aspekty tohoto období. V České republice je známý především díky své knize Malé dějiny katolického modernismu, kterou vydalo nakladatelství Vyšehrad v roce 2014.

Akce se koná 18. května 2023 od 17:00 v budově A – A6 na Univerzitě Hradec Králové, na adrese Hradecká 1227/4 v Hradci Králové. Přednáška je otevřena všem zájemcům.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 77)