Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Noc kostelů proběhne i ve vězení

Domácí zpravodajství / / Nockostelu.cz / 31. května 2023 22:58
Noc kostelů proběhne i ve vězení

Ilustrační foto
Autor: Flickr.com / Creative Commons

Příbram - Noc kostelů ve vězeňské kapli věznice Příbram-Bytíz proběhne tradičně pouze symbolicky, přesto bude program jako každý rok, více než bohatý. Z organizačních důvodů nelze zpřístupnit program vězeňské kaple veřejnosti, nicméně i ve vězení žije myšlenka přiblížit církevní prostory a život v nich. Letos se uskuteční kromě tradičního open-air koncertu vězeňských hudebních skupin zážitkový workshop pro zaměstnance „Hagioterapie – biblické příběhy pro ateisty“, dále fotbalový zápas týmů personálu věznice a odsouzených o Pohár Noci kostelů.

Celodenní kulturní program věznice s centrem ve vězeňské kapli bude zahájen bohoslužbou s modlitebním ztišením a zakončen pohybově-dramatickým vystoupením „Dopis“ nastudovaným v rámci projektu Tango ve věznici. "Význam a vědomí duchovního propojení se „svobodnou“ církví je pro naše odsouzené tradičně posilující a motivující na jejich nelehké cestě k proměně sebe sama a tím i k opravdové svobodě," uvedla vězeňská kaplanka a evangelická farářka Vendula Glancová.

 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)