Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

K útoku na mešitu v Afghánistánu, při kterém zemřelo 11 lidí, se přihlásil Islámský stát

Ze světa / / ČTK / 11. června 2023 0:48
K útoku na mešitu v Afghánistánu, při kterém zemřelo 11 lidí, se přihlásil Islámský stát

Teroristé z tzv. Islámského státu
Autor: Wikipedia.org / Creative Commons

Kábul - Ke čtvrtečnímu útoku na mešitu v Afghánistánu, při kterém zemřelo 11 lidí a nejméně 30 utrpělo zranění, se přihlásila organizace Islámský stát (IS). Píše to agentura Reuters. Exploze nastala během smutečního obřadu na počest zástupce guvernéra provincie Badachšán, který zemřel při útoku, ke kterému se IS rovněž hlásí.

Úterního obřadu v mešitě se podle agentury AP zúčastnila řada představitelů hnutí Tálibán, které je v Afghánistánu v současnosti u moci. Mezi mrtvými je podle zahraničních agentur jeden bývalý šéf policie v provincii Baghlán.

Organizace Islámský stát opakovaně zaútočila v uplynulých měsících na představitele vlády Tálibánu. Například v březnu se přihlásila k vraždě guvernéra severní provincie Balch. IS se hlásí také k dalším útokům, jejichž cíli byly například náboženské menšiny. Tálibán se snaží proti IS bojovat a jeho aktivity potírat.

Tálibán a Islámský stát mezi sebou bojují navzdory tomu, že mají podobnou velmi konzervativní interpretaci sunnitského islámu.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 77)