Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Letošní téma Modlitby za domov vyzývá před blížícím se 30. výročím Sametové revoluce k jednotě

Domácí zpravodajství

Letošní téma Modlitby za domov vyzývá před blížícím se 30. výročím Sametové revoluce k jednotě

www.ekumenickarada.cz / 23. 10. 2019 11:13

Organizátoři Modlitby za domov, tradiční akce pořádané Ekumenickou radou církví, si za hlavní téma letošního ročníku zvolili heslo „Patříme k sobě!“ Chtějí na základě společného duchovního dědictví připomenout, že je mnoho toho, co nás spojuje. Modlitba se tradičně koná na státní svátek vzniku první československé republiky 28. října. 

Ze světa

Účastníci panamazonské synody obnovili pakt církve pro chudé z katakomb

vatikannews.va / 23. 10. 2019 10:04

Účastníci panamazonské synody obnovili pakt církve pro chudé z katakomb Asi 150 účastníků a sympatizantů Panamazonské synody se v neděli 20. října sešlo v Domitiliných katakombách při římské Via Ardeatina, aby obnovili tzv. „Pakt z katakomb“, kterým na sklonku II. vatikánského koncilu deklarovala skupina převážně latinskoamerických biskupů svou odhodlanost k životu podle postulátu „chudá církev pro chudé“.

Ze světa

Vatikánu prý hrozí za čtyři roky bankrot, tvrdí novinář

ČTK / 22. 10. 2019 20:52

Vatikánu prý hrozí za čtyři roky bankrot, tvrdí novinář Papež František se potýká s těžkou finanční krizí v církevním státě, kterému možná už za čtyři roky bude reálně hrozit bankrot. Ve své nové knize nazvané Giudizio Universale (Poslední soud) to tvrdí italský investigativní novinář Gianluigi Nuzzi. Ten své závěry vyvozuje z několika tisíc dosud nezveřejněných dokumentů a z rozhovorů s představiteli Vatikánu.

Domácí zpravodajství

Zádušní mše v katedrále sv. Víta připomněla oběti heydrichiády

ČTK / 21. 10. 2019 7:00

Zádušní mše v katedrále sv. Víta připomněla oběti heydrichiády Zástupci církví, armády, válečných veteránů, sokolů a dalších organizací se v sobotu v katedrále svatého Víta poklonili památce tří stovek příbuzných a spolupracovníků parašutistů, kteří se v květnu 1942 podíleli na provedení atentátu na zastupujícího říšského prorektora Reinharda Heydricha. Podobně jako v předchozích letech za ně v chrámu arcibiskup Dominik Duka sloužil zádušní mši.

Domácí zpravodajství

Patriarcha Bartoloměj navštívil Prahu. Na Foru 2000 kritizoval globalizaci

ČTK / 19. 10. 2019 20:34

Patriarcha Bartoloměj navštívil Prahu. Na Foru 2000 kritizoval globalizaci Globalizace ve své současné podobě sleduje pouze ekonomické ukazatele a vytváří tím diktaturu konzumerismu. Je třeba k ní vytvořit alternativu, která bude řešit i sociální problémy a dopady hospodářského rozvoje na životní prostředí, řekl na úvod závěrečného dne mezinárodní konference Forum 2000 konstantinopolský patriarcha Bartoloměj I.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)