Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Církev v Bangladéši se mobilizuje na pomoc rohingským uprchlíkům z Barmy. Přijede i papež František

Ze světa

Církev v Bangladéši se mobilizuje na pomoc rohingským uprchlíkům z Barmy. Přijede i papež František

La Croix / 3. 10. 2017 11:23

Kardinál Patrick D’Rozario, arcibiskup z hlavního bangladéšského města Dháky, navštívil 24. a 25. září několik rohingských uprchlických táborů, které se nacházejí v Cox‘s Bazar poblíž barmských hranic. „Chtěl jsem s nimi být, sdílet – tak, jak mohu – jejich bolest a především připravit cestu Charitě, aby jim mohla pomoci,“ komentoval pro katolickou informační agenturu Crux kardinál Patrick D’Rozario, arcibiskup z Dháky, svou dvoudenní návštěvu několika uprchlických táborů Rohingů.  

Výběr Christnetu

Prosíme podpořte magazín Christnet.eu. Dáváme prostor většinovému pohledu i názoru menšin

Vlastní zpráva / 2. 10. 2017 12:58

Prosíme podpořte magazín Christnet.eu. Dáváme prostor většinovému pohledu i názoru menšin Prosíme podpořte provoz magazínu Christnet prostřednictvím transparentního účtu bez bankovních poplatků č. 2900316130/2010. Na účtu je aktuálně necelých třista korun, které nepokryjí měsíční náklady na provoz. Nově a jednodušším způsobem můžete podpořit provoz portálu i pomocí aplikace Darujme.cz

Domácí zpravodajství

Zahájení akademického roku doprovodí bohoslužba u Salvátora v Klementinu nebo v evangelickém kostele

red, / 2. 10. 2017 1:01

Zahájení akademického roku doprovodí bohoslužba u Salvátora v Klementinu nebo v evangelickém kostele U příležitosti zahájení akademického roku 2017/2018 se v Akademického farnosti v kostele Nejsvětějsího Salvátora v Praze koná v úterý 3. října  slavnostní bohoslužba. Mši sv. bude sloužit mladý jezuitský duchovní Jan Regner, promluví Marek Vácha, který kromě kněžské služby působí i jako univerzitní pedagog a přednosta Ústavu etiky na 3. lékařské fakultě Univerzity Karlovy. Bohoslužbu doprovodí zpěvem salvátorská schola. Zahájení akademického roku si připomenou o den později i evangelíci.

Domácí zpravodajství

Katolický kněz Jan Rybář byl vyznamenán Senátem Parlamentu České republiky

Vlastní zpráva / 1. 10. 2017 0:27

Katolický kněz Jan Rybář byl vyznamenán Senátem Parlamentu České republiky 7. září byla jezuitovi Janu Rybářovi, známému mimo jiné svými fejetony a knihami, udělena stříbrná medaile Senátem parlamentu ČR, uvádi server Simeon.cz. Není to jeho první vyznamenání. Za svůj příkladný život a zásluhy o rozvoj demokracie již získal Jan Rybář Cenu Václava Bendy, kterou mu předal Daniel Herman dne 16. listopadu 2011 a pamětní medaili Královéhradeckého kraje, kterou obdržel od hejtmana Lubomíra France 8. května 2015.

Domácí zpravodajství

Novým předsedou Rady CB se stal David Novák

Vlastní zpráva / 29. 9. 2017 17:05

Novým předsedou Rady CB se stal David Novák Na počátku září se ujal funkce předsedy Rady Církve bratrské kazatel David Novák (ročník 1966). Svojí církví byl zvolen již v květnu 2016, oficiálně se však úřadu ujal až nyní. Vedle církevní funkce i nadále pracuje jako kazatel sboru CB  na Praze 13, který na počátku milénia spoluzaložil.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
19%
 
Ne
26%
 
Nevím
4%
 
(Počet hlasů celkem: 129)