Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Lidé si ve Staré Boleslavi u Prahy připomněli svatého Václava

Domácí zpravodajství

Lidé si ve Staré Boleslavi u Prahy připomněli svatého Václava

ČTK / 28. 9. 2017 14:26

Tisíce lidí dnes dorazily na Národní svatováclavskou pouť do Staré Boleslavi, kde byl zavražděn kníže Václav. Odkaz světce a patrona země si připomněly davy poutníků na Mariánském náměstí při tradiční poutní mši, kterou sloužil biskup František Václav Lobkowicz. Kazatelem byl kardinál Dominik Duka, který mimo jiné připomněl blížící se parlamentní volby.

Domácí zpravodajství

Prahou projde procesí s palladiem, předznamená svátek sv. Václava

ČTK, red. / 27. 9. 2017 8:58

Prahou projde procesí s palladiem, předznamená svátek sv. Václava V předvečer státního svátku svatého Václava dnes projde Prahou procesí s kopií palladia země české, obrázkem Staroboleslavské madony, který je po staletí jedním ze symbolů české státnosti. Procesí předznamená čtvrteční Národní svatováclavskou pouť ve Staré Boleslavi, která se tradičně koná u příležitosti svátku svatého Václava. Po bohoslužbě na Pražském hradě projde průvod městem a zastaví se v několika kostelích, ale i třeba v Poslanecké sněmovně.

Ze světa

Židovské organizace se tvrdě vymezily vůči protiimigrační AfD

ČTK / 26. 9. 2017 10:49

Židovské organizace se tvrdě vymezily vůči protiimigrační AfD Několik židovských organizací se  tvrdě vymezilo vůči protiimigrační a protiislámské Alternativě pro Německo (AfD), která se v nedělních volbách poprvé dostala do Spolkového sněmu, kde bude třetí nejsilnější formací. V hlasování získala podle prognóz kolem 13 procent hlasů.

Ze světa

Radikální indiáni vypálili na jihu Chile tři kostely

ČTK / 26. 9. 2017 10:33

Radikální indiáni vypálili na jihu Chile tři kostely Dva katolické a jeden protestantský kostel zapálili minulý týden radikálové z indiánského kmene Mapuče, kteří se s vládou přou o právo na půdu svých předků. Policie sice pachatele nezadržela, o vině domorodců však podle ní svědčí vzkazy nalezené u kostelů. Katolická církev označila pachatele za teroristy.

Domácí zpravodajství

Lidovci nesouhlasí s vládní koncepcí rodinné politiky

Vlastní zpráva / 26. 9. 2017 21:37

Lidovci nesouhlasí s vládní koncepcí rodinné politiky Zástupcům KDU-ČSL se nelíbí koncepce rodinné politiky, kterou schválila současná vláda. Vládní vize počítá například s bezplatným předškolním vzděláváním, zavedením novomanželských výpůjček  nebo výstavbou startovacích bytů pro rodiny s dětmi. Přesto s ní lidovečtí ministři nejsou spokojeni, a od vládní koncepce se dokonce distancovali.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
19%
 
Ne
26%
 
Nevím
4%
 
(Počet hlasů celkem: 129)