Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Přes čtyři miliony Filipínců slaví Vánoce bez střechy nad hlavou

Ze světa

Přes čtyři miliony Filipínců slaví Vánoce bez střechy nad hlavou

ČTK / 24. 12. 2013 11:48

Filipínka Rhodora Tonningsenová nemá letos žádné ozdoby ani řetězy, které by mohla umístit na vánoční stromek. Při tajfunu Haiyan, který počátkem listopadu zpustošil Filipíny, totiž přišla téměř o všechno.

Ze světa

Papež František navštívil svého předchůdce Benedikta XVI.

ČTK / 23. 12. 2013 22:46

Papež František navštívil svého předchůdce Benedikta XVI. Papež František dnes navštívil svého předchůdce Benedikta XVI., aby mu před nadcházejícím Štědrým dnem popřál. Informovala o tom agentura AP.

Domácí zpravodajství

Hlavní liberecký kostel sv. Antonína Velikého bude půl roku uzavřen kvůli rekonstrukci

ČTK / 23. 12. 2013 17:38

Hlavní liberecký kostel sv. Antonína Velikého bude půl roku uzavřen kvůli rekonstrukci Hlavní liberecký kostel sv. Antonína Velikého, který stojí v sousedství radnice v historickém centru města, bude v příštím roce kvůli rekonstrukci zhruba půl roku uzavřený. Na projekt za více než osm milionů korun se církvi podařilo získat evropskou dotaci 6,9 milionu korun. Práce na fasádě i uvnitř jsou v památkově chráněné budově naplánovány od dubna do září. ČTK to dnes řekl arciděkan římskokatolické církve v Liberci Radek Jurnečka. 

Domácí zpravodajství

Papež vyzval politiky a sociální pracovníky, aby řešili problém rodin bez domova

ČTK / 22. 12. 2013 19:58

Papež vyzval politiky a sociální pracovníky, aby řešili problém rodin bez domova Papež František dnes apeloval na politiky a sociální pracovníky po celém světě, aby řešili problém rodin bez domova. Nejvyšší představitel katolické církve k tisícům věřících shromážděných na Svatopetrském náměstí promluvil u příležitosti tradiční modlitby Anděl Páně, napsala agentura AFP. 

Domácí zpravodajství

Miloš Zeman a Dominik Duka se dnes v katedrále zúčastnili adventního charitativního koncertu

ČTK / 22. 12. 2013 19:52

Miloš Zeman a Dominik Duka se dnes v katedrále zúčastnili  adventního charitativního koncertu Prezident Miloš Zeman a kardinál Dominik Duka se dnes v katedrále svatého Víta zúčastnili čtvrtého adventního koncertu spojeného s charitativní sbírkou. Výtěžek dnešní sbírky byl určen pro Hospic sv. Štěpána v Litoměřicích, který více než 16 let poskytuje zdravotní a sociální služby nevyléčitelně nemocným a umírajícím, jejich rodinám a blízkým. Výtěžek poputuje na platy odborného personálu. 

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024
Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 122)